Genel

Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu başladı... Başkan Nazmi Bilgin: "Cemiyetimiz, dostluk ve sevgi kapısıdır"

Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu başladı. Genel kurul açılış konuşmasını yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, "Yönetim boyunca Cemiyet’in vazgeçmediğim geleneklerinden biri de ‘Cemiyetin kapısından her türlü fikir ve görüş girebilir fakat korku giremez’ oldu. Yaşanan bu süreçten sonra bu sözcüğe bir ekleme yaparak ‘Bu Cemiyetin kapısından her türlü görüş ve düşünce girebilir fakat korku ve korkaklar giremez' diyorum" dedi.

Abone Ol

Ahmet Çağatay Bayraktar 

Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu, Türkiye Barolar Birliği Konuk Evi Konferans Salonu’nda saat 11.00’de başladı. Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni başkanını seçeceği genel kurulda mevcut başkan Nazmi Bilgin ve Nursun Erel aday olarak yer alıyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda ilk olarak Başkanlık Divanı seçimi gerçekleşti. Divan Başkanlığına Can Pulak seçildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, 1 Eylül’de hayatını kaybeden Cemiyet Başkan Vekili Savaş Kıratlı’yı anarak başladığı konuşmasında Kıratlı’nın yönetime ve cemiyete sunduğu katkılardan bahsetti. Bilgin, “Sayın Kıratlı, yönetimimizde her zaman sağduyunun temsilini yürüttü. Normal zamanda bana ‘Nazmi Bey’ şeklinde hitap eden Kıratlı, kritik zamanların eşiğinde beni serin kanlılığa teşvik ederek ‘Sayın Başkan, akşam geçsin bu kararı yarın konuşalım’ derdi. Şimdi burada 3 yıllık sürece dair tüm üyelerimize hesap vereceğiz. Ben de Savaş Bey’in serinkanlılık çağrısını aklımda tutarak 1,5 ay boyunca her türlü eleştirinin yanıtlanması için genel kurulu bekledim” dedi.

Konuşmasında Bilgin, “Yönetim boyunca cemiyetin vazgeçmediğim geleneklerinden biri de 'Cemiyetin kapısından her türlü fikir ve görüş girebilir fakat korku giremez’ oldu. Yaşanan bu süreçten sonra bu sözcüğe bir ekleme yaparak ‘Bu Cemiyet’in kapısından her türlü görüş ve düşünce girebilir fakat korku ve korkaklar giremez' diyorum. Cemiyetimiz, dostluk ve sevgi kapısıdır. Bu kapıdan ihtiraslar giremez. Bu kapıdan içeri Atatürk ilke ve devrimlerine, cumhuriyete bağlı olmayan giremez” dedi.

Konuşmasında, yönetimde görev alan Nursun Erel ve Önder Sürenkök’e de teşekkürlerini ileten Bilgin, cemiyete dair konuların tartışılmasında genel kurulu işaret ederek “Cemiyeti var eden, Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucusu olma amacı taşıyan değerlerden biri yerinden oynatılırsa, bu yapının tekrar güçlü bir şekilde inşa edilmesi oldukça zor olacaktır. Cemiyete dair tartışmaların bu platform dışında yapılması bu dostluk yapısına zarar verecektir. Bu yüzden daha önce de belirttiğim gibi 1,5 aydır sabrettiğim gibi genel kurulda da her türlü görüş ve yorumu dinleyeceğim; birlikte tartışacağız" sözlerini kullandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk basını Cumhuriyet’in etrafından çelikten bir kale oluşturmalıdır” sözünü anımsatan Başkan Nazmi Bilgin, “Ulu Önder’in 1924’te söylediği bu sözü emir telakki ettik, ediyoruz ve edeceğiz. Gazeteciler Cemiyeti basın özgürlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin, laikliğin kalesi durumundadır ve varlığına da bu şekilde devam edecektir” dedi.

Loading...