Genel

Gazeteciler Cemiyeti'nde Başkan Nazmi Bilgin güven tazeledi

Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu bugün saat 11.00’de toplandı. Akşam saatlerine dek süren genel kurul sonucu yapılan oylamada Başkan Nazmi Bilgin seçimi kazandı. Başkan Bilgin teşekkür konuşmasında, "Gelecek dönemlerde cemiyeti seven, aşk ile bağlı arkadaşlarla birlikte olmak için çalışacağız. Bu yeni arkadaşları seçerken onlara, yönetimlerde en önemli şeyin saygı olduğunu öğreteceğiz. Kazanmak için yalan söylemek, iftira atmak hiçbir zaman geçerli olamaz" dedi.

Abone Ol

Gazeteciler Cemiyeti yeni başkanını seçti. Mevcut başkan Nazmi Bilgin 403 oy ile güven tazeledi. Nursun Erel 295 oy alırken 7 oy geçersiz olarak kayıtlara geçti. 

Sonuçların açıklanması sonrası teşekkür konuşmasını yapan Başkan Nazmi Bilgin, “Gazeteciler Cemiyeti’nin değerli üyelerine ve Bodrum’dan buraya gelerek başarılı bir yönetim sergileyen Can Pulak ile başkanlık divanına teşekkürlerimi sunuyorum. Her seçim yeni bir öğretidir. Hepimizin alacağı dersler var. Her kongreden sonra en büyük mutluluğum, bana duyulan sevgiyi hiç eksiltmeden kongre salonundan ayrılmaktır. Bana oy veren veya vermeyen herkesi selamlıyorum.

Kırgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakarak yeni bir döneme, el ele daha iyi bir cemiyeti yürüteceğiz. Artık değişim zamanının geldiğini ben de biliyorum. Bir dahaki seçimlerde muhtemelen ben olmayacağım. Ama şüphesiz yeni yönetimi hep birlikte seçeceğiz. Bunu yaparken bu cemiyeti seven, aşk ile bağlı arkadaşlarla birlikte olmak için çalışacağız. Ve bu yeni arkadaşları seçerken onlara, yönetimlerde en önemli şeyin saygı olduğunu öğreteceğiz. Kazanmak için yalan söylemek, iftira atmak hiçbir zaman geçerli olamaz. Bundan sonra cemiyeti yönetecekler doğru, temiz gazeteciler olacaktır. Cebinde basın kartı olmayanlar cemiyetin yönetimine seçilirse; hayatını gazeteci olarak geçirenlere ayıp olur. Ve bir sonraki dönemde, arkadaşların tartışma mecrası bu salon ve bu kürsü olacaktır. Başka mecralarda bu cemiyeti tartışmaya kalkanların sonu da bugün olduğu gibi hüsranla sonuçlanacaktır."

Yönetim kurulu

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in yönetim kurulu listesinde Ali Oruç, Ali Topçu, Ayhan Aydemir, Emin Özgönül, Güray Soysal, Kenan Şener, Kudret Doğandemir, Mustafa Yoldaş, Özlem Akarsu Çelik, Önder Yılmaz, Ümit Gürtuna, Yusuf Kanlı, Zeynep Gürcanlı Ürektürk yer aldı.

Onur kurulu

Onur kurulunda Can Pulak, Ertürk Yöndem, Ergin Ünal, Fethi Akkoç, İbrahim Saraçoğlu, İsmet Orhan, Mehpare Çelik, Osman Nuri Üntürk, Sencer Güneşsoy, Sökmen Baykara, Talay Ulusu’nun isimleri yer aldı.

Denetim kurulu

Denetim kurulu Abdulkadir Çağlar, Doğan Bulgun, Ertuğrul Bülent Danacı, Figen Yerlikaya Balcı, İzzet Dağıstanlı, Metiner Erdem, Murat Eralp Gürgen, Mustafa Salihoğlu, Serkan Güler, Tülay Öçten, Türkay Koç’tan oluştu.

Seçici kurul

Seçici kurulda Besim Güçtenkorkmaz, Devrim Gürkan, Göksel Bozkurt, Orhan Karadağ, Remzi Dilan, Seçil Keskin, Sedat Bozkurt, Semra Topçu, Seva Erten Ülman, Sultan Özer, Tülin Daloğlu yer aldı.

Basın meclisinde ise şu isimler bulundu:

Ahmet Dirican, Ahmet Ertüm, Ahmet Temürtürkan, Ali İnandım, Ali Tartanoğlu, Alpaslan İpek, Ateş Tümer, Aytekin Polatel, Bekir Erdem, Burhan Dodanlı, Bülent Çaplı, Cezmi Sayılgan, Coşkun Kartal, Çınar Coşkunserçe, Dicle Kavak Ekmekçi, Ercan Ata, Ercan Gürses, Esat Çıplak, Faruk Bildirici, Fikret Bila, Fikret Dadaş, Gökçer Tahincioğlu, Gökhan Akengin, Gülsen Solaker, Haluk Yılmaz, Hulisi Turgut, İsa Yaşar Tezel, Kemal Bostan, Metin Balcı, Muharrem Sarıkaya, Mustafa Bozdemir, Mustafa Kadıoğlu, Necati Güngör, Nevzat Balım, Okay Göçer, Olcay Göker Aksoy, Oya Armutçu, Özkan Tamer, Saygı Öztürk, Serpil Çevikcan, Süha Örtülü, Süleyman Demirkan, Şener Mete, Taner Dedeoğlu, Tansu Polatkan, Tolga Şardan, Tunca Bengi, Turgut Er, Tümer Argın, Ufuk Baykal Ülger, Utku Çakırözer, Ülkü Kuranel, Ünsal Ünlü, Yaşar Aysev, Yaşar Seyman, Yıldız Yazıcıoğlu Özmen, Zeynel Abidin Lüle