Aydın'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına hatıra ormanı oluşturuldu Aydın'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına hatıra ormanı oluşturuldu

Gazeteci Yazar Zeynep GöğüşCEMRE POLAT/ANKARA- Gazeteciler Cemiyeti ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Zeynep Göğüş’ün son romanı “Çok Yalan Söyledik” için ortaklaşa düzenlediği söyleşi ve imza günü, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde gerçekleşti. 
Cumhuriyetimizin ve Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yılı vesilesiyle düzenlenen programa yazar ve gazeteci Zeynep Göğüş’ün çok sayıda okurunun yanı sıra Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, Mali Sekreter Ali Topçu, Yönetim Kurulu Üyesi Önder Sürenkök ile Zeynep Gürcanlı, Basın Meclisi Üyesi Yıldız Yazıcıoğlu ve Yaşar Aysev ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş katıldı.
Moderatörlüğünü Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi Başkanı Şevket Bülend Yahnici’nin üstlendiği söyleşide, romana konu olan Ankara ve Ankara Kalesi’nden konuşuldu. Söyleşinin ardından Gazeteciler Cemiyeti lokalinde bir resepsiyon düzenlendi.
Şevket Bülend Yahnici, “Bu roman, kalenin tanıtımı için çalışan bizleri çok mutlu etti”
Yazar ve gazeteci Zeynep Göğüş’ün haziran ayında yayınlanan son romanı “Çok Yalan Söyledik”, Ankara belgeseli hazırlamak için büyüdüğü şehre dönen Işıl’ın yerleştiği Kale Mahallesi’nde geçmişinden ve ülke tarihinden bulduğu izleri anlatıyor. Romana konu olan Ankara ve Ankara Kalesi üzerine konuşulan söyleşide, Ankara’nın başkent oluşunu kutlayan Kent Konseyi Kale Meclisi Başkanı Şevket Bülend Yahnici, “Ankara kalesi bizim göz bebeğimiz. Ankara Kent Konseyi bünyesinde Ankara Kalesi Çalışmaları Meclisiyle uzun bir müddettir Kale’yle ilgileniyoruz. 
Zeynep Hanım’ın kaleyle ilgili bir kitap yazması bizi çok sevindirdi çünkü biz kalenin tanıtımı için uğraş veren insanlarız. Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yıldönümündeyiz. Dünyada başkent olmayı kan ve gözyaşı dökerek en çok hak eden yerlerden biri Ankara. Ankara, milli mücadeleye merkezlik etti ve söke söke başkent oldu” diye konuştu. 
Konuşmasında roman hakkında ayrıntılı bilgiler veren Zeynep Göğüş ise sözlerine organizasyon için teşekkürlerini ileterek başladı. Göğüş, “Gazeteciler Cemiyeti’nin bu etkinliği sahiplenmesi benim için manevi olarak çok değerli çünkü Gazeteciler Cemiyeti, babam Ali İhsan Göğüş’ün kendini son gününe kadar ait hissettiği bir kurumdu. Şevket Bülend Yahnici’ye, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, bize bu salonu açan Erimtan Müzesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 
Yahnici’nin “Ankara benim karakterimin hatta bilincimin oluştuğu yer’ diyorsun. Ankara hangi bilinci oluşturur?” sorusunu yanıtlayan Göğüş, “Ankara, İstanbul’dan çok farklı bir bilinç oluşturur. Ankara’da dostluklar, duruma bağlı değildir. Ankara’nın en sevdiğim taraflarından birisi de şatafatsız oluşu. İstanbul egosu yüksek bir kent. Mümkünse egosu yüksek kişilerle pek vakit geçirmemeye çalışırım. 
Ankara’da yaşanacak yer olarak Kale’yi görüyordum ama arkadaşlarım ve ailem bu konuda beni hiç desteklemedi. Şimdi bu anlayışın değiştiğini görmek beni mutlu ediyor. Kale’de beni çeken şeylerden birisi eski olması, Ankara’nın merkezinin orası olduğunu bilmek” diye konuştu.
P1040928“Kale duvarları, içimizdeki duvarların metaforu”
Yahnici’nin “Işıl neden Kale’de yaşamak istemesine rağmen kale duvarlarından kurtulmak istiyor?” sorusunu yanıtlayan yazar, “Romanda kale duvarları benim için güçlü bir metafordu. Kendi içimizde kendimizin inşa ettiği duvarlara gönderme yaptım. İdeolojik bir roman yazmaktan özellikle çekinirim ama günlük hayatın kendisi de biraz politik olduğu için yaptığımız her şey de ister istemez biraz politik oluyor. Tarih tahribatı beni ilgilendiren ve içimi kurcalayan bir mesele” dedi.
Bekir Ödemiş, “Göğüş’ün kitabı Ankara için aydınlatıcı bir belge niteliğinde”
Romanın Ankara için “edebi bir belge” olduğunu söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, etkinliğin sonunda yazara plaket takdim etti. Ödemiş, konuşmasında “Bu kitap, son zamanlarda bir solukta okuduğum nadir kitaplardan biri. Kitapta, okurken notlar aldığım, bize ışık tutacak, edebi bir yaklaşımla belgeye dönüşecek çok güzel cümleler var. Romandaki bilgiler bizim için çok faydalı ve aydınlatıcı oldu” ifadelerine yer verdi.

Editör: Ramazan Atabey