Faaliyet raporuna göre, 9. Köy Projesi kapsamında 34 genç gazetecinin kaleme aldığı 350 haberin yayınlandığı ve bu sayede gazeteciliğe yeni adım atan isimlerin sektöre kazandırıldığı ifade ediliyor. Projenin, genç gazetecilere sunduğu eğitimlerle medya etiği, dezenformasyonla mücadele, hak odaklı habercilik gibi konularda bilgi birikimlerini artırdığı vurgulanıyor.

2Sayılarla 9Koy Haber Merkezi 2Deprem bölgesine verilen destek

Raporda, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri sonrasında, proje kapsamında deprem bölgesindeki gazetecilere verilen ekipman ve telif desteğinin altı çiziliyor. Bu kapsamda 45 gazetecinin hazırladığı 164 haberin kamuoyuyla buluştuğu ve gazetecilerin görevlerini sürdürebilmeleri için mesleki ekipman yardımı yapıldığı belirtiliyor.

2023-2026 dönemi hedefleri

Genel kurul raporunda, 9. Köy Projesi’nin 2023-2026 dönemine yönelik hedeflerine de yer veriliyor. Bu dönemde toplam 1950 habere telif desteği verilmesi, 18 söyleşi ve üç medya konferansının düzenlenmesi planlanıyor. Projenin uzun vadeli amacının, Türkiye’de bağımsız ve tarafsız medya ortamının güçlenmesine katkı sağlamak olduğu ifade ediliyor.

Bekir Coşkun’un mirası yaşatılıyor

Kronik ürtiker hastalığı, iş performansını ve sosyal ilişkileri olumsuz etkiliyor uyarısı Kronik ürtiker hastalığı, iş performansını ve sosyal ilişkileri olumsuz etkiliyor uyarısı

Raporda ayrıca, Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde yayın hayatına devam eden 9. Köy e-Dergisi’nin, ünlü gazeteci Bekir Coşkun’un mirasını yaşattığına dikkat çekiliyor. Yıllarca yazılarını “Dokuzuncu Köy” isimli köşesinde okurla buluşturan ve bu ismi kullanma iznini Gazeteciler Cemiyeti’ne veren merhum Gazeteci-Yazar Bekir Coşkun’un gazetecilik kariyerindeki hak temelli habercilik anlayışını sürdüren derginin, bağımsız ve tarafsız haberciliğin savunucusu olmaya devam ettiği belirtiliyor.

Faaliyet raporunda, 9. Köy Projesi’nin genç gazetecilerin mesleki gelişimine katkı sağlayarak, Türkiye’de tarafsız ve bağımsız medya ortamının güçlenmesine yönelik çalışmalarına dikkat çekiliyor. Durum raporunda, projenin önümüzdeki yıllarda da gazetecilik dünyasında etkisini artırarak sürdüreceği belirtiliyor.

Editör: Nihal Alp