Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, cemiyetin kuruluşunun 79. yıl dönümüne yaklaşırken yayımladığı mesajında, son üç yılda yapılan çalışmaları ve geleceğe yönelik hedefleri üyelerle paylaştı. Bilgin, gazetecilik mesleğini yüceltmek, meslektaşların haklarını savunmak ve medya özgürlüğünü korumak konusunda önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Gazeteciler Cemiyeti genel kurulu için hazırlanan Durum dergisindeki makalesinde Savaş Kıratlı’nın kaybına özel bir yer ayıran Bilgin, Kıratlı’nın cemiyetin bugünlere gelmesinde büyük emeği olduğunu ifade ederek, “Hatırası gelecek kuşaklarca yaşatılacaktır” dedi.

3 bin 500'e yakın gazeteciye destek

Bilgin, cemiyetin 200’den fazla mesleki desteği hayata geçirdiğini ve 3 bin 500’e yakın gazeteciye Basın Evi Destek Programları, alt hibeler ve telif programları aracılığıyla destek sağlandığını belirtti. Özellikle depremden etkilenen bölgelere yönelik yürütülen projelere öncelik verdiklerini dile getiren Bilgin, bölgeye yapılan ziyaretler ve yardımlarla gazetecilerle dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

Vakıf konusuna açıklık getirdi

Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonunda 20 şüpheli yakalandı Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonunda 20 şüpheli yakalandı

Mesajında, cemiyetin geleceğe dair en büyük projelerinden biri olan Gazeteciler Cemiyeti Vakfı konusuna da geniş yer veren Bilgin, vakıf kurulması için önemli bir aşama kaydedildiğini açıkladı. Cemiyetin üyelerine maddi ve manevi destek sağlayabilmek için bu vakfı hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Bilgin, “Dernekler Kanunu nedeniyle üyelerimize yapamadığımız yardımları vakıf aracılığıyla gerçekleştireceğiz” dedi. Bu vakfın özellikle zor zamanlarında gazetecilere yardımcı olacağını ve meslektaşlar arasında dayanışmayı güçlendireceğini belirtti. Vakfın mütevelli heyeti ve yönetiminin Gazeteciler Cemiyeti kontrolünde olacağını da ekleyerek, vakfın gazetecilerin karşılaştığı zorluklarda yanlarında olmayı amaçladığını vurguladı.

Basın meslek örgütleri bir araya getirildi

Bilgin ayrıca, medya örgütleriyle kurulan Medya Dayanışma Grubu’nun çalışmalarından bahsederek, dezenformasyon yasasına karşı sergiledikleri ortak duruş ve düzenledikleri medya konferansları ile mesleki dayanışmanın güçlendiğini söyledi.

Dijital dönüşüm projeleri, uluslararası iş birlikleri ve gazetecilik etiğinin korunmasına yönelik projelerin gelecekteki hedefler arasında yer aldığını belirten Bilgin, Gazeteciler Cemiyeti’nin 79 yıllık birikimiyle geleceğe güvenle baktığını ifade etti.

Bilgin mesajını, “Yaşasın basın özgürlüğü, yaşasın demokrasi, yaşasın Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin bu yoldaki sarsılmaz dayanışması” sözleriyle tamamladı.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar