Genel

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı'yı kaybettik

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı yaşama veda etti.

Abone Ol

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı hayatını kaybetti. 1967 yılından bu yana Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Savaş Kıratlı Yönetim Kurulu’nda Mali Sekreter, Genel Sekreter, Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. 

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Kıratlı için yayınladığı başsağlığı mesajında, "Değerli büyüğümüz, Cemiyetimiz Başkan Vekili, duayen gazeteci Savaş Kıratlı'yı kaybettik. Acımız büyüktür. Ailesine, camiamıza başsağlığı diliyoruz. Cemiyetimizdeki tören ve cenaze töreni bilahare duyurulacaktır. Başımız sağ olsun" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada Kıratlı'nın cenaze törenine ilişkin bilgilerin daha sonra paylaşılacağı belirtildi.

Savaş Kıratlı kimdir? 

Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda (The Voice of Turkey), uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra, TRT Haber Dairesi ve Dış Yayınlar Dairesi Başkanlıklarında haber müdürü, başkan yardımcısı ve başkan olarak görev yaptı. TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanı iken 1996 yılında emekliye ayrıldı.

1967 yılından bu yana Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Savaş Kıratlı bu süre içinde Yönetim Kurulu’nda Mali Sekreter, Genel Sekreter ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Basın Şeref Kartı sahibi olan Savaş Kıratlı evli, bir çocuk ve bir torun sahibiydi. Kıratlı son olarak Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini sürdürmekteydi.