Cemre Polat

Hayatını gazetecilik mesleğine ve Gazeteciler Cemiyeti’ne adayan Kıratlı için gerçekleşen törene, eşi Sulhiye Kıratlı, kızı Selen Kıratlı, ailesi, yakın dostları;  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, cemiyet üyeleri, meslektaşları; siyasi parti, basın meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Aralarında Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, eski Emniyet Genel Müdürü Saffet Arıkan Bedük ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Daire Başkanı Bekir Ödemiş’in de olduğu isimler, aileye taziye mesajlarını ilettiler.

Whatsapp Görsel 2024 09 03 Saat 12.13.57 Ffb61346

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin: Savaş Kıratlı bir kahramandı, sevgi öğretmenimi kaybettim

Kıratlı’nın mesleğe ve Gazeteciler Cemiyeti’ne olan katkılarını vurgulayan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hayatta yapılan çok zor konuşmalar vardır. Bu konuşmayı boğazım düğümlenerek yapıyorum. Savaş Kıratlı’nın benim ve Cemiyetimizin hayatında çok özel bir yeri vardır. O, Cemiyetin saygınlığının ve bugünkü konumunun en önemli temsilcisidir.

Savaş Abi benden yaş ve kıdem olarak büyüktü ancak bir ekip adamıydı. Bugüne kadar birlikte çalıştığı herkese örnek oldu, hiçbirinin kalbini kırmadı. 50 yılı aşkın beraberliğimizde beni incitecek en ufak bir şey söylemedi. Mutluluğu ve acıları birlikte yaşadık, ihanetlere birlikte göğüs gerdik.

Savaş Kıratlı bir kahramandı. Kıbrıs davasının önemli kahramanlarından biriydi, katıksız bir Atatürk milliyetçisiydi. ‘Derin yalnızlık’ bugün bana en çok yakışan söz. Savaş Abi’nin bu fani dünyadan ayrılmasıyla yaşadığımız derin yalnızlığı aşmanın tek yolu: Bu cemiyete hep birlikte sahip çıkmamız; ülkemizi, Cemiyetimizi ve mesleğimizi sevmemizdir.

Pakistanlı yapışık ikizler Türkiye'de 14 saatlik operasyonla ayrıldı Pakistanlı yapışık ikizler Türkiye'de 14 saatlik operasyonla ayrıldı

Kıratlı, iyi bir aile babasıydı. 50 yıllık mutlu evliliğinde çok iyi bir de evlat yetiştirdi. O sevginin sembolüydü. Davudî sesiyle yüreğinin yumuşaklığı çelişirdi. Ben sadece yol arkadaşımı değil, sevgi öğretmenimi kaybettim. Onu çok özleyeceğim, ruhu şad olsun…”

Whatsapp Görsel 2024 09 03 Saat 12.14.00 B466Cc93

Kemal Kılıçdaroğlu: Kıratlı, basın ve siyaset dünyasına örnek olan bir insandı

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Kıratlı’nın vefatından derin üzüntü duyduğunu belirterek aileye başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, Kıratlı için “Onun basın dünyasına verdiği hizmetler çok değerli. Bu ülkede doğru habere çok ihtiyacımız var. Kıratlı, sadece basın dünyasına değil siyaset dünyasına da bağımsız haberleriyle örnek oldu. Genç kuşaklara da örnek olmalı” diye konuştu.

Whatsapp Görsel 2024 09 03 Saat 12.14.03 C51F9B70

Yekta Güngör Özden: Ölüler anıldıkça yaşar, biz onu her zaman yaşatacağız

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ise taziye konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün bir yürek acısını yaşıyoruz. Kıratlı, dostluğuyla bize örnek bir arkadaşımızdı. Kimse ölümden kaçamaz ama önemli olan insanın güzel anılarla kendini yaşatmasıdır. Bugün, hepimizin güzel dualarıyla onu yolculuyoruz. Ölüler anıldıkça yaşar, biz onu her zaman yaşatacağız.”

Whatsapp Görsel 2024 09 03 Saat 12.13.55 77Ac6D24

Savaş Kıratlı, 1967 yılından bu yana üyesi olduğu Gazeteciler Cemiyeti’ne büyük katkılarda bulunmuş, mali sekreterlikten genel sekreterliğe, başkan yardımcılığından son olarak başkan vekilliğine kadar birçok önemli görev üstlenmişti.

Gazetecilik mesleğinde ise Türkiye’nin Sesi Radyosu’ndan TRT Haber Dairesi ve Dış Yayınlar Dairesi Başkanlıklarına kadar uzanan uzun ve başarılı bir kariyere imza attı. 1996 yılında TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanı olarak emekliye ayrılan Kıratlı, basın dünyasında saygın bir yer edinmişti. Basın Şeref Kartı sahibi olan Kıratlı, evli ve bir çocuk, bir torun sahibiydi.

Muhabir: Cemre Polat