Genel

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Karşıyaka Mezarlık Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Abone Ol

Ankara’da pazar günü hayata gözlerini yuman duayen gazeteci, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Cemiyet’te gerçekleştirilen veda töreninin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Kıratlı’nın naaşı, Karşıyaka Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından burada toprağa verildi.

Hayatını gazetecilik mesleğine ve Gazeteciler Cemiyeti’ne adayan Kıratlı'nın cenaze törenine, eşi Sulhiye Kıratlı, kızı Selen Kıratlı, aile üyeleri, yakın dostları,  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, cemiyet üyeleri, meslektaşları, siyasi parti, basın meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

1967 yılından bu yana Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Savaş Kıratlı, Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda (The Voice of Turkey), uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra, TRT Haber Dairesi ve Dış Yayınlar Dairesi Başkanlıklarında haber müdürü, başkan yardımcısı ve başkan olarak görev aldı. TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanı iken 1996 yılında emekliye ayrıldı.

Savaş Kıratlı Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nda Mali Sekreter, Genel Sekreter ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Basın Şeref Kartı sahibi olan Savaş Kıratlı evli, bir çocuk ve bir torun sahibiydi. Kıratlı Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini sürdürmekteydi.

Geride bıraktığı eserler ve yetiştirdiği gazeteciler, onun adını ve anısını yaşatmaya devam edecek.