DOSYA HABER/KAYIP UMUTLAR: 30 YILI AŞAN EVLAT ARAYIŞI - Kılıç çifti, hastanede öldüğü söylenen çocukları için 40 yıldır "Ya ölmediyse?" şüphesiyle yaşıyor DOSYA HABER/KAYIP UMUTLAR: 30 YILI AŞAN EVLAT ARAYIŞI - Kılıç çifti, hastanede öldüğü söylenen çocukları için 40 yıldır "Ya ölmediyse?" şüphesiyle yaşıyor

Haber: Ziya Burak Erol

Gazeteciler Cemiyeti konferans salonuna merhum üyemiz Mehmet Sürenkök'ün adı verildi. Türkiye'nin demokrasi serüvenine fotoğraflarıyla ışık tutan ünlü foto muhabirin anısı Cemiyet'te yaşatılacak. 

Mehmet Sürenkök'ün oğlu, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Önder Sürenkök'ün katılımıyla gerçekleştirilen törende Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, Genel Sekreter Kenan Şener ve İdare Müdürü Serkan Demirkazan da bulundu.

WhatsApp Image 2023-11-09 at 15.07.36Serkan Demirkazan ve Önder Sürenkök

Mehmet Sürenkök kimdir?

1921 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Sürenkök, Zafer ve Hürriyet gazetelerinde çalıştı. 1944 yılında Ulus Gazetesi'nde foto muhabirliği yapmaya başlayan Sürenkök, 1950 yılında Türkiye Fotoğraf Ajansı'nı kurdu.

Mehmet Sürenkök, Demokrat Parti'nin önde gelen isimlerinden Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes'in hem yurt içi hem de yurt dışı faaliyetlerini yakından takip ederek, fotoğraflarıyla gelişmelerin aktarılmasına aracılık etti. Sürenkök'ün aktif gazeteciliği Süleyman Demirel ve Turgut Özal dönemlerine kadar devam ederken, Türkiye'de o dönemlerde nadir bulunan Linhoff ve Leica marka fotoğraf makineleriyle yaptığı çalışmalarla ün kazandı.

1955 yılında Necla hanımla evlenen Sürenkök'ün Önder ve Pınar adlarında iki çocuğu bulunuyor. Basın Şeref Kartı sahibi olan ve fotoğraf dalında sayısız ödülün sahibi olan Mehmet Sürenkök, 1985 yılında hayatını kaybetti.

Editör: Orhan Karadağ