Haber Merkezi- Gazeteci Barış Pehlivan’ın ‘Kamu görevlisine alenen hakaret’ suçundan yargılandığı davanın 16 Kasım tarihine ertelenmesine karar verildi. 

Cumhuriyet’teki yazısı gerekçe gösterilerek hakkında açılan dava nedeniyle Maltepe Açık Cezaevi’nde tutuklu bulunan Pehlivan, hakim karşısına çıkarak savunma yaptı.

Duruşmaya, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, CHP eski Milletvekilleri Ali Şeker ve Gürsel Tekin, Süleyman Çelebi Kadir Gökmenöğüt ile çok sayıda gazeteci katılım sağladı. 

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 13.30'da başlaması gereken duruşma 16.54'te başladı. Kimlik tespitinin ardından gazeteci Pehlivan savunmasını yaptı.

Pehlivan, savunmasında, "20 yıllık gazetecilik hayatımda, bu iktidar bana beşinci kez cezaevi yüzü görmemi sağladı" diyerek, "Benim şahsımda, aslında tüm gazetecilerin hizaya getirilmeye çalışıldığını ve böylece tüm Türkiye’nin gerçekleri bilme hakkına tecavüz edilmek istendiğini biliyorum" ifadelerini kullandı. 

Mardin'de hastanenin trafosunda çıkan yangın söndürüldü Mardin'de hastanenin trafosunda çıkan yangın söndürüldü

Duruşmanın ertelenmesine Pehlivan ve salondakiler tepki göstedi.  Gazeteci Pehlivan, “Bu yaptığınızın zalimlik olduğunu düşünüyorum eğer siz bugün karar vermezseniz ben yine yarın cezaevine döneceğim. Ara verin kararı verin 10 sayfa eklendi dosyaya bir saatte bakıp değerlendirirsiniz siz zalimlik yapıyorsunuz” dedi. 

Editör: Esin Özdemir