Haber Merkezi - Galatasaray, Süper Lig’in 28’inci haftasında, derbi maçta deplasmanda Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmadan sonra, düzenlenen basın toplantısında açıklama yaptı. 

Açıklamasında, 10 günde 4’üncü maçlarına çıktıklarını kaydeden Buruk, yorgunluk ve eksikler olduğunu belirtti. Öte yandan, Galatasaray'ın maçın sonuna kadar kazanmaya odaklandığını ve oyunu doğru oynadığını kaydeden Buruk, "Erken gol bulduk" dedi. 

“Son paslarda doğru tercihleri yapsak ikinci golü bulabilirdik" diyen Burak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Galatasaray Petrol Ofisi-Slavia Prag maçının ardından Galatasaray Petrol Ofisi-Slavia Prag maçının ardından

“Beşiktaş da iyi oynadı. Rakibimizin dizilişinin değişmesiyle ikinci yarı net pozisyonlara girdik. Zor bir deplasmanda bu statta Galatasaray hiç kazanamamıştı. Buradaki ilk galibiyetti. Takımı kutluyorum. Beşiktaş iyi bir takım. Dengeli bir takım vardı. Az gol yiyen bir takım. Oyunu kontrolümüzde götürdük. Önde oynadık. Zor bir derbiyi böyle oynamak beni sevindirdi.” 

"Türk hakemlerle işin devam edeceğini düşünüyoruz"

Süper Kupa maçında Fenerbahçe Kulübü’nün yabancı hakem isteğine yönelik bir soruya da yanıt veren Buruk, “Yazılı olarak mı, kulüp olarak mı yaptılar bilmiyorum" diye belirtti. 

Buruk, Türk hakemlerine güvendiklerinin altını çizerek, şunları ekledi:

"Türk hakemlerle işin devam edeceğini düşünüyoruz. İsterlerse en iyi şekilde maç yöneteceklerini biliyorum. Avrupa’da Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ndeki hakemleri gördükten sonra Türk hakemleri hepsinden iyiler. Federasyon onları destekleyen yeni uygulamalar yapıyor. Türk olur yabancı olur kim olursa olsun o maça çıkacağız.” 

Editör: Haber Merkezi