İSTANBUL (AA) - Fuzul Holding'in genç iştiraki Fuzul Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Y. Furkan Akbal, girişimcilik ekosistemi içerisinde stratejik ortaklıklar kurmak istediklerini belirtti.

Holdingden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Fuzul Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, portföylerinin büyük çoğunluğunu Fuzul Holding'in faaliyet gösterdiği sektörlerde buluşturmak istediklerini, böylelikle tüm süreçleri optimize ederek verimliliklerini artırma ve daha çok müşteriye en iyi şekilde hizmet verme amacına uygun adım atmış olacaklarının altını çizdi.

Startuplara yatırım mantığıyla değil, işbirliği ve güç birliği mantığıyla baktıklarının altını çizen Akbal, "Startup ekosistemine yaklaşımımız, sadece bir finansal getiri elde etmek değil aynı zamanda şirketimizi daha dinamik hale getirebilmek adına stratejik ortaklıklar kurmak istiyoruz. Çağın dinamiklerini ile yeni neslin taleplerini anlamak, bunlara karşılık verebilmek ve trendleri doğru okuyabilmek çok önemli." ifadelerini kullandı.

Startupların sahadaki performanslarını gerçek manada ölçebilecekleri alanlar oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Akbal, Fuzul Ventures olarak hem kendi şirketlerini dinamik tuttuklarını hem de startupları desteklediklerini vurguladı.

Ticaret Bakanı Bolat, "Irak Genel Ticaret Heyeti" programının Basra ayağında konuştu: Ticaret Bakanı Bolat, "Irak Genel Ticaret Heyeti" programının Basra ayağında konuştu:

Sayısal verileri değerlendiren Akbal, şu bilgileri verdi:

"2018'de Türkiye'de girişimcilik ekosistemine yapılan yatırım 80 milyon dolar civarındaydı. 2022'ye geldiğimizde 1,7 milyarlar dolara ulaştık. Baktığınız zaman 20 katlık bir büyüme oldu. 2023'e geldiğimizde her ne kadar yatırım miktarı özelinde biraz gerileme olduğu görülse de sizlerin de bildiği üzere yüzyılın en büyük afeti ve seçim gündemiyle gayet yoğun bir dönemdi. 2024'ün ilk çeyrek verileri henüz açıklandı ve geçen yılın ilk çeyreğine nazaran hızlı bir yıl başlangıcından söz edebiliriz. Bu ivmenin istisnalar dışında da bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye gerek yatırımcısı, gerek girişimcisi, gerekse kamu otoritesiyle ekosistemi cesaretlendiren bir yaklaşım içerisinde. Altyapı yatırımları ve regülasyonlar hız kesmeksizin gelişmeye devam ediyor."

Türkiye'de son yıllarda ciddi manada ivmelenen bir teknoloji ekosistemi olduğundan bahseden Akbal, bu dönemi "girişimcilik dönemi" ve "dijital devrim" olarak adlandırdıklarını aktardı.

Türkiye'nin dijital devrime uyum sağlayarak hızlı adımlarla pek çok konuda öne geçebilecek konumda olduğuna dikkati çeken Akbal, milli savunma sanayisinde elde edilen başarının tüm sektörlerde yaşandığında ülkenin sürdürülebilir kalkınmasında ciddi atılımlar yapılmış olacağını ifade etti.

Kaynak: aa