Free Web Turkey'den gazeteci Ali Safa Korkut, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun, “Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi” ifadelerini ele alan bir haber hazırladı. Free Web Turkey’nin “108 milyon yurttaşın tüm kişisel verileri çalındı, BTK verileri koruyamadığını kabul ederek Google'dan yardım istedi" başlıklı haberi sonrası dört farklı hükümet yetkilisi beş farklı açıklama yaptığına yer veren Korkut, konuyla ilgili medyada yer alan farklı haberleri de yazıda yer verdi. 

"Bir veri sızıntısı olmadığı ve/veya sadece pandemide olduğu ve onun da yalnızca Sağlık Bakanlığı sistemlerinden kaynaklandığına dair resmi açıklamalar doğru değil" sözleriyle araştırmasına dair bilgiler paylaşan Korkut, Bakan Uraloğlu'nun iddia ettiği üzere veri sızıntısının sadece Sağlık Bakanlığı ile sınırlı olmadığını, Çalışma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığında da aynı olumsuzluğun yaşandığını hatırlattı. 

12 Eylül Perşembe günü yayımladığımız 21 milyon işçi ve işverenin tüm SGK hizmet bilgileri çalındı” başlıklı haberini işaret eden Korkut, 20 milyon küsur yurttaşın Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) kayıtlı çalışan bilgileri ile 1 milyon küsur işverenin SGK sisteminde kayıtlı kişisel ve yetkili bilgilerinin çalındığını belirtti. 

Bilgi Teknolojileri Kurumunun İletişim Başkanlığının aksine çalınan kişisel verilerin yer aldığı Drive dosyalarının kaldırılması için Google'dan yardım istediğini belgeleriyle açıkladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

Drive dosyalarının kaldırılması için 29 Temmuz, 3 Eylül ve 6 Eylül tarihlerinde Google’a yazı yazan BTK’nın 29 Temmuz tarihli başvurusunun belgesini paylaşan Korkut, Free Web Turkey'in olayı haberleştirdikten sonra Google'ın dosyaları kaldırdığını ifade etti. 

Editör: Ziya Burak Erol