Fransa'da Başbakanlık görevine getirilen Michel Barnier'nin kurduğu yeni kabine açıklandı.

Elysee Sarayı Genel Sekreteri Alexis Kohler, erken genel seçimlerden yaklaşık iki ay sonra, cumhurbaşkanlığı konutunda yeni kabineyi açıkladı.

Buna göre, İçişleri Bakanlığı görevine Senatoda merkez sağcı Cumhuriyetçiler (LR) grubunun başkanı olan Bruno Retailleau getirildi. Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı görevine ise hükümetin ortaklarından MoDem partili Jean-Noel Barrot atandı.

Ekonomi, Finans ve Sanayi Bakanlığı görevine Antoine Armand getirilirken, eski solcu milletvekili Didier Migaud Adalet Bakanı seçildi.

İktidar partisi Cumhuriyet İçin Birlikte'den milletvekili olan Astrid Panosyan-Bouvet Çalışma ve İstihdam Bakanı, Catherine Vautrin de Bölgelerle İşbirliği Bakanı olarak görevlendirildi.

Tarım, Gıda Egemenliği ve Orman Bakanlığına LR partili Annie Genevard atandı. Eğitim Bakanlığı görevini de Macron'un partisinden Anne Genetet üstlendi.

Öte yandan, Genevieve Darrieussecq Sağlık Bakanlığına, merkez sağcı Demokratlar ve Bağımsızlar Birliği'nden Valerie Letard Konut ve Kentsel Dönüşüm Bakanlığına ve Senato Yasalar Komisyonu Başkanı François-Noel Buffet Denizaşırı Topraklardan Sorumlu Bakanlığa getirildi.

Hükümet bünyesinde görev alacak diğer isimler ise şunlar:

"Deniz ve Balıkçılıktan Sorumlu Bakan Fabrice Loher, Günlük Güvenlikten Sorumlu Bakan Nicolas Daragon, Okul Başarısı ve Mesleki Eğitimden Sorumlu Bakan Alexandre Portier, Dış Ticaret ve Yurtdışındaki Fransızlardan Sorumlu Bakan Sophie Primas, Sanayiden Sorumlu Bakan Marc Ferraci, Sosyal ve Dayanışma Ekonomisinden Sorumlu Bakan Marie-Agnes Poussier-Winsback, Turizm Ekonomisinden Sorumlu Bakan Marina Ferrari, Enerjiden Sorumlu Bakan Olga Givernet, Aileden Sorumlu Bakan Agnes Canayer, Vatandaşlık ve Ayrımcılıkla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Othman Nasrou, Frankofoni ve Uluslararası İşbirliklerinden Sorumlu Devlet Bakanı Thani Mohamed Soilihi, Tüketimden Sorumlu Devlet Bakanı Laurence Garnier, Kadın ve Erkek Eşitliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Salima Saa, Yapay Zeka ve Dijitalden Sorumlu Devlet Bakanı Clara Chappaz."

İsrail Başbakanı Netanyahu: Hedeflerimiz açık, eylemlerimiz ortada İsrail Başbakanı Netanyahu: Hedeflerimiz açık, eylemlerimiz ortada

Muhabir: Kağan Karacehennem