Haber Merkezi - Gazeteci Talat Atilla'nın yapımcılığında yola çıkan ve Ömer Sarıkaya'nın yönettiği "Aylan Bebek" filmi, Uluslararası Paris Bridge of Peace Film Festivali'nde yarıştı. Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyelileri taşıyan ve 2 Eylül 2015'te Bodrum açıklarında batan botta hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aylan Kürdi'nin hikayesini anlatan filme, festivalin "Paris Uluslararası Golden Dove- Altın Güvercin" ödülü verildi.

Zeugma Mozaik Müzesi 3 sergiye ev sahipliği yapıyor Zeugma Mozaik Müzesi 3 sergiye ev sahipliği yapıyor

M Iiw1 D Lxq Eet B C Kbl Y O N Dw

Yapımcı Talat Atilla, "Bu ödülü; insanlığın vicdanına, dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun tüm masum ve mazlumlara adıyorum. Aylan Bebeklerin bedenlerini sahile vurduranlara, Filistin'de soykırım yapan, bu soykırıma yataklık yapan savaş tüccarlarının suratlarına bir tokat olarak çarpıyorum. Bu ödül, Türkiye'nin bağımsız ve bölünmez bütünlüğüne armağan olsun" dedi. Atilla, filme ait gelirlerin tamamının mağdur Aylan Bebek ve benzeri mağdurlara verileceğini, imkân olursa Filistin'de yaşanan insanlık dramını da çekmek istediğini belirtti.

R0 P03 J D Gk0Y Kr O Iyf8 Cepw

Aylan Bebek'in yönetmeni Ömer Sarıkaya ise duygularını şu şekilde belirtti: "Aylan Bebek ile En İyi Film Ödülü'nü almakla gurur duyduk. Dünyanın en seçkin filmleri, ABD'den, İtalya'ya; Fransa'dan; İsveç'e kadar oluşturulan büyük sinema jürisinin oylarının yanında, filmi izleyen halk jürisinin de oylarıyla seçildi. Daha yeni başlıyoruz. Bu ödüller, şayet devlet desteği de olursa çok daha büyük filmler çekileceğinin de kanıtıdır. Açlıktan ölmek üzere olan İrlanda'yı gönderdiği gemilerle ölmekten kurtaran Osmanlı İmparatorluğu'nun konu edileceği kıtlık filmini de şayet devlet desteği olursa gazeteci kardeşim Talat Atilla ile birlikte çekmek istiyoruz."

Editör: Deniz Ali Tatar