Haber Merkezi - Bu sabah saatlerinde İsrail'e hareket eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Kudüs'te ortak basın açıklaması düzenledi. "Sizinle terörist saldırılara maruz kalmış bir ülke adına konuşuyorum" diyerek İsrail'in yanında durduklarını dile getiren Macron, "Terörist gruplara karşı savaşmak bizim görevimizdir" şeklinde konuştu. 

MSB: Sadece yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılıyor MSB: Sadece yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılıyor

Tüm rehinelerin serbest bırakılması gerektiğini dile getiren Macron, "Bugün, yarın ve ertesi gün barış ve istikrar için burada olacağız" mesajı verdi.

7 Ekim'deki Hamas saldırısını "modern zamanların en kötü vahşetlerinden biri" olarak tanımlayan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Fransa da dahil olmak üzere dünya genelinde antisemitizmin yükselişinden endişe duyduklarını belirtti. Lübnan Hizbullah'ının kuzeyde "ateşle oynadığına" vurgu yapan Herzog Lübnan'a gözdağı verdi: 

"Kuzey sınırımızda ya da başka biriyle çatışma arayışında olmadığımızı açıkça belirtmek isterim. Biz Hamas'ın altyapısını yok etmeye ve vatandaşlarımızı evlerine geri getirmeye odaklanmış durumdayız. Ancak Hizbullah bizi savaşa sürüklerse bunun bedelini Lübnan'ın ödeyeceği açık olmalıdır"

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar