Genel

Üstü açık protokol arabaları bir dönemin vazgeçilmeziydi

1960-70’li yıllarda ülkemizi ziyaret eden devlet başkanları ve astronotlar, cumhurbaşkanıyla birlikte üstü açık arabayla bulvarlarda halkı selamlardı; bu gösterişli anlar, halkın yoğun ilgisi ve sempatisini toplardı.

Abone Ol

Urho Kaleva Kekkonen, 1970'li yıllarda Türkiye'yi resmi bir ziyaret sırasında Ankara'da protokol arabasıyla halkı selamladı.

Urho Kaleva Kekkonen, 1950-1953 ve 1954-1956 yılları arasında iki kez Finlandiya başbakanı olarak görev yapmış, 1956'dan 1981'e kadar ise Finlandiya'nın devlet başkanlığını üstlenmiştir.

Kekkonen’in bu ziyareti, Finlandiya ve Türkiye arasındaki dostane ilişkileri pekiştirmek amacı taşıyordu. Caddelerdeki kalabalıklar, Kekkonen’i ilgiyle karşıladı.

1970'li yıllarda İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, resmi bir ziyaret için Ankara’ya gelmişti. Protokol arabasıyla caddelerde ilerlerken halkı selamladı ve büyük bir ilgiyle karşılandı.

Kraliçe'nin bu ziyareti, Türkiye ve İngiltere arasındaki dostluk bağlarını güçlendirdi. Ankaralılar, Kraliçe'yi görmek için sokaklara akın etti.

Protokol arabasıyla şehrin ana caddelerinden geçerken, çevrede toplanan kalabalıklar ona sevgi gösterilerinde bulundu.

Muhammed Zahir Şah, 1970'li yıllarda Afganistan kralı olarak Türkiye'yi ziyaret etmişti. Bu ziyaret, Türkiye ve Afganistan arasındaki dostane ilişkileri güçlendirme amacı taşıyordu. Zahir Şah'ın Türkiye'ye yaptığı bu resmi ziyaret, o dönemin önemli diplomatik olaylarından biriydi.

Neil Armstrong, Michael Collins ve Edwin Aldrin, Ankara caddelerinde üstü açık bir Cadillac ile geçerek halkı selamladılar. Ay’a ilk ayak basan bu üç cesur astronot, Ankaralıların büyük coşkusu ve ilgisiyle karşılaştı.

Caddeler, bu tarihi anı görmek için toplanan insanlarla dolup taştı. Türk halkı, uzay kahramanlarını büyük bir heyecanla takip etti.