Dünya

Formula 1 takviminde 'Madrid' sürprizi

Dünya çapında izlenen Formula 1 yarışlarının, 2026 yılından itibaren İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılmaya başlanması için bir anlaşma yapıldı. Buna göre, Formula 1'in Madrid'e gelmesinin kente sağlayacağı ekonomik katkının yılda yaklaşık 450 milyon euroyu bulacağı düşünülüyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - Tüm dünyada ilgiyle takip edilen Formula 1 yarışlarının, 2026 yılı itibariyşe İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılmaya başlanması için Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ile Madrid özerk hükümeti ve Madrid Belediyesi arasında anlaşma imzalandı. Madrid'de 45 yılın ardından Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapmasını sağlayan anlaşmanın tanıtımı, IFEMA Fuar Alanı'nda gerçekleşti. Anlaşma sonucunda Madrid pisti, 2026 ile 2035 yılları arasında Formula 1 yarışları takviminde yer alması kararlaştırıldı.



FIA tarafından onaylanacak Madrid pistinin sunulan taslağa göre 5 bin 474 metre uzunluğunda, 20 virajlı, 8 üst geçitli, 2 tünelli, 4 sollama noktalı olması ve sıralama turunun ortalama 1 dakika 32 saniye süreceği düşünülüyor. Toplamda 110 bin seyirci kapasitesine sahip olan pist, tamamen özel girişimle düzenlenecek. Formula 1'in Madrid'e gelmesinin kente sağlayacağı ekonomik katkının ise, yılda yaklaşık 450 milyon euroyu bulacağı ön görüldü. Yarışlar Madrid'de en son 1981 yılında, başkentin 30 kilometre kadar dışındaki San Sebastian de los Reyes ilçesindeki Jarama Pisti'nde gerçekleşmişti.