Politika

Filistin Devlet Başkanı Abbas TBMM’de

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Meclis Genel Kurulu'na hitap etmek için Genel Kurul'da. Abbas, İsrail'in Gazze'ye olan saldırılarını Meclis'te anlatacak.

Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un daveti üzerine olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Türkiye’ye gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BMM Genel Kurulu’na hitap edecek. Dün Tayyip Erdoğan'la görüşen Abbas, şu saatlerde 15.00'teki oturuma katılmak için TBMM'ye giriş yaptı. Olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de katılım gösterdi.

İsrail'in Gazze'ye olan saldırılarını Meclis'te anlatacak olan Filistin Devlet Başkanı Abbas, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Meclis Başkanvekilleri ile birlikte Meclis Genel Kurulu’na geçti. Abbas'ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle Meclis’e giriş yaptı.

TBMM Genel Başkanı Kurtulmuş: Türkiye kayıtsız kalmadı

Meclis oturumunu başlatan TBMM Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Abbas’ın konuşması öncesi, şunları kaydetti;

“Bugün burada TBMM olarak tarihi bir oturuma ev sahipliği yapıyoruz. Az sonra Abbas burada sizlere hitap edecek ve buradaki konuşması üzerinden Filistin'i bütün dünyaya bir kez daha anlatma fırsatı bulacaktır. Filistin davasına devlet ve millet olarak ortak bir destek duruşu sergilemiş ender ülkelerden biriyiz. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde ülkemiz elinden gelen tüm güçle İsrail'e karşı mücadele etmeyi sürdürmektedir.

İsrail'de Netanyahu hükümetinin işlediği insanlık suçlarına Türkiye kayıtsız kalmadı. On yıllar boyunca Filistin'de her türlü zulme ve işkenceye uğrayan ancak mücadeleden vazgeçmeyen, direnen bütün mücahitleri saygıyla anıyorum. Yaser Arafat'ın ve Şeyh Ahmet Yasin'in şahsında tüm mücahitlerin mücadelesini rahmet ve şükranla anıyorum"