Dünya

FIFA Başkanı Infantino: Hakemsiz futbol olmaz

FIFA Başkanı Gianni Infantino ve FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, futbolda yaşanan hakeme saldırı olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Haber Merkezi - FIFA Başkanı Gianni Infantino, Suudi Arabistan'da düzenlenen FIFA Futbol Zirvesi'nin ardından hakemler hakkında açıklama yaptı. Infantino, "Hakemlere yönelik taciz ve şiddete ilişkin mesajında "Açık olmalıyız, hakemsiz futbol olmaz" dedi.

Hakemler için her türlü tacize ve şiddete karşı mücadele edilmesini gerektiğini kaydeden Infantino, şu ifadeleri kullandı: 

"Hepimiz hakemler için her türlü tacize ve şiddete karşı mücadele etmeliyiz, aynı zamanda saygı ve hoşgörüyü de geri getirmeliyiz." diyen Infantino, "Bu bizimle başlıyor, sizlerle, futbolun liderleriyle, konuşma şeklimizle, davranışlarımızla başlıyor. Bu bizim sorumluluğumuzdur, çünkü yaptıklarımızın pek çok kız ve erkek çocuğunu etkilemesi sadece olumlu değil aynı zamanda olumsuz yönde de oluyor." 

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Collina: Yeter artık. Bu, futbolu öldürebilecek kanserdir

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina ise futbolda hakeme saldırı olaylarının sadece Türkiye'nin sorunu olmadığına dikkat çekti. 

Collina, hakemlerle ilgili şunları kaydetti:

"Bu olay (Türkiye'de hakeme yönelik saldırı olayı), medya tarafından bildirildi, ancak medyanın dikkatini çekmeyen, amatör liglerde, taban futbolunda hakemleri içeren birçok olay var. Bu hakemlerin çoğu genç, erkek ve kız çocuklarından oluşuyor. Bu hakemlerin çoğu, sözlü, hatta fiziksel saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Sözlü ve fiziksel tacize uğruyorlar ve onları istismar edenler de çoğu zaman maç oynayan kız ve erkek çocukların ebeveynleridir. Bu, kabul edilemez. Yeter artık. Bu, futbolu öldürebilecek kanserdir. Bu doğru. Dünyanın dört bir yanındaki futbol liderlerine çok geç olmadan bir şeyler yapmaları için yalvarıyorum. Yeter artık."