Fernas Madencilik işçilerinin Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara’ya başlattıkları yürüyüş sürüyor.

Manisa'nın Gölmarmara ilçesine ulaşan maden emekçileri, burada açıklama yaptı.  Ankara'ya adım adım yaklaştıklarını belirten işçiler, "Muhatap arıyoruz, muhatapı yolda bulamazsak Ankara'da Meclis'te bulacağız. Ölüm olsa sonumuz Ankara'dır yolumuz" dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları İstanbul'da protesto edildi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları İstanbul'da protesto edildi

Manisa'nın Soma ilçesindeki, AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te iş güvenliği ve düşük ücretlere karşı mücadele başlatan ve bu süreçte sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin, Soma’dan Ankara’ya başlattıkları yürüyüş sürüyor.

Yürüyüşlerinin ikinci gününde Ankara yolunda 70 kilometreyi geride bırakan işçiler, Gölmarmara ilçesine ulaştı. Burada açıklama yapan emekçiler, şunları söyledi:

"Bugün Fernas direnişimizin 32'inci, Ankara yürüyüşümüzün ikinci günü. Bugün Gölmarmara'ya geldik. Soma'dan yaklaşık 70 kilometre ilerlemiş durumdayız. Ankara'ya adım adım yaklaşıyoruz. Bugün dün çeşitli sebeplerle yürüyüşümüze katılamayan 4 arkadaşımız daha yürüyüşe katıldı. Sayımız gittikçe artıyor. Ankara'ya vardığımızda Soma'dan başladığımızdan daha kalabalık bir sayıyla varmış olacağız. DGD-Sen ve İnşaat İş'ten arkadaşlarımız dayanışma ziyaretinde bulundular. Bu gece bizimle birlikte konaklayacaklar. Yarın birlikte Salihli'yi yürüyeceğiz. Salihli'de konaklayacağız. Ankara'ya adım adım yaklaşıyoruz. Sayıca artarak geliyoruz. Nöbetimiz bir yandan maden önünde devam ediyor."

Muhabir: Kağan Karacehennem