Güncel

Fernas işçilerinden Ferhat Nasıroğlu'na açık mektup

Fernas'ın sahibi AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun "Bazı marjinal gruplar, işçileri kışkırtıyor" sözlerine karşılık işçiler açık mektup yazdı. Çalışma ilişkilerinde ortaya çıkan sorunların demokratik haklar kullanılarak çözümü için çaba sarf etmenin bir savaş ilanı olmadığını vurgulayan işçiler, "Hakkını arayan işçilerle ilgili söylediğiniz sözler eşitsiz bir ilişkiyi ortaya koyuyor. İşçilerin talepleri var ve müzakere yoluyla bir çözüm elde edilebilir" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan Fernas Madencilik işçilerinin Ankara’ya taşıdıkları eylemleri devam ediyor.

Fernas madenciliğin sahibi AK Parti milletvekili Ferhat Nasıroğlu da dün, Soma’dan Ankara’ya yüreyerek TBMM’de siyasi partilerle görüşen maden emekçilerini suçlayarak, "Arka planda bazı marjinal gruplar bu arkadaşlarımızı sürekli oyalıyor. Onlara umut veriyor. Onlarla biz görüşüyoruz. Çalışan arkadaşlarımızı kendi çalıştığı iş yerine karşı kışkırtıyorlar" açıklaması yapmıştı.

Söz konusu açıklama sonrası işçiler, Nasırlıoğlu’na açık mektup yazdı.

"Anayasal demokratik haklar kullanılarak sorunların çözümü için çaba sarf etmek bir savaş ilanı değildir"

Mektupta işçiler Nasırlıoğlu'na, "Sizi dünden beri defalarca kez arayarak randevu talep eden işçilerden bir heyetle görüşmek üzere sağduyuya, çözüm odaklı olmaya ve müzakereler için sorumluluk almaya bir kez daha davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Mektuptan öne çıkanlar şöyle:

"Biz size parmak sallamıyoruz, çalışma ilişkilerinde ortaya çıkan sorunların Anayasal demokratik haklar kullanılarak çözümü için çaba sarf etmek bir savaş ilanı değildir. Ancak hakkını arayan işçilerle ilgili söylediğiniz sözler, bir işveren olarak ama özellikle de bir milletvekili olarak yetkileriniz düşünülünce eşitsiz bir ilişkiyi ortaya koyuyor. Ortada boyun eğilecek, korkulacak bir durum yok. İşçilerin talepleri var ve müzakere yoluyla bir çözüm elde edilebilir. İşçiler açısından durum bundan ibarettir. Sendikamız açısından ise sizinle ortak yönlerimiz var. Biz de haklı olduğumuza inandığımızda boyun eğmeyiz, korkmayız, ürkmeyiz. Ciddi bir çalışma yapmadan, ince eleyip sık dokumadan hiçbir işin altına girmeyiz, bütün kanalları zorlamadan eylem yapmaya başlamayız ama işçiler hala hakkını alamadıysa da geri dönmeyiz. Bizimle masaya oturmanız gibi bir talebimiz ilk günden beri yok, kendi işyerinizde çalışan işçilerden oluşan bir heyetle görüşmeniz halinde sorunların zaten ortak şekilde kavranacağına ve çözüme gidileceğine inanıyoruz. Bizim için Fernas işçisinin sorunlarının çözülmesinden daha büyük bir gurur olamaz. Bu sebeple sizi dünden beri defalarca kez arayarak randevu talep eden işçilerden bir heyetle görüşmek üzere sağduyuya, çözüm odaklı olmaya ve müzakereler için sorumluluk almaya bir kez daha davet ediyoruz."