Kurtuluş Parkı'ndan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na doğru yürümek isteyen Fernas Madencilik işçileri, polis tarafından engellendi. Polislerin engeliyle karşı karşıya kalan maden işçileri, açlık grevine başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, işçilere destek verdi. Yavuzyılmaz,  mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

ANKA'dan Semanur Coşkun'un haberine göre, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan işçiler, açlık grevi yapma kararı aldı. 

Madenciler adına açıklamada bulunan işçiler, kararını Bağımsız Maden İş X hesabından yaptıkları açıklamayla duyurdu.

Malatya'da nitelikli yağma operasyonunda 3 zanlı tutuklandı Malatya'da nitelikli yağma operasyonunda 3 zanlı tutuklandı

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Biz bugün Enerji Bakanlığı'na hazırladığımız raporu yüksek ölüm riski olduğuna dair Fernas'la ilgili hazırladığımız raporu teslim etmek ve bir denetim yapmalarını talep etmek üzere yola çıktık ancak yolumuz kesildi. Yolumuzun kesildiği noktada yere yattık ve bu yolun açılması talebiyle işe başladık. Bir çözüm geliştirilmeden biz buradan kalkmamaya karar verdik. Buradaki pozisyonumuzu koruyacağız. En son madenciler 11'de bir poğaça yedi o zamandan bu zamana yemek yemediler. Bir sonuç elde edene kadar yemek yememe kararı aldık. Açlık grevindeyiz, bunu duyurmak istiyoruz. Onlarca yazı, açıklama ve rapor yayımladık ama hiçbir çözüm elde edemedik. Mecliste grubu bulunan bütün partilerle görüşmeler yaptık. CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve MHP ile görüşmeler yaptık. AKP Milletvekili Erol Keleş ve Mustafa Arslan'la görüşmeler yaptık. Onların hazırladığı rapor dışında görüşmeyi kabul eden AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'le de görüşmeler yaptık. Herkese her şeyi bütün açıklığıyla anlattık ve bizlere hakkımız dışında bir şey aradığımızı söyleyemediler. Ancak bir çözüm yok. Bir çözüm istiyoruz. Çözüm olana kadar tek kelime etmeyeceğiz. Şu an ki pozisyonumuzdan geri adım atmayacağız. Tek bir lokma yemeyeceğiz. Ferhat Nasıroğlu, bu sorunun çözümü için sizin bu zamana kadar sürdürdüğünüz ters davranışın değişmesini istiyoruz. Tavır değiştirmediğiniz sürece biz geri adım atmayacağız."

Editör: Esin Özdemir