Spor

Fenerbahçe Beko, Boban Marjanovic'i kadrosuna kattı

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Sırp pivot Boban Marjanovic’i kadrosuna kattığını duyurdu. Sarı-lacivertli kulüp, Marjanovic ile bir yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Abone Ol

Fenerbahçe Beko’nun, 2,24 metre boyundaki tecrübeli pivot Boban Marjanovic ile anlaşma sağladığı belirtildi. Marjanovic, basketbol kariyerine ülkesinin Hemofarm takımında başlamış, ardından CSKA Moskova, Zalgiris, Nizhny Novgorod, Radnicki, Mega Vizura ve Kızılyıldız’da oynamıştı. Kızılyıldız’da geçirdiği 2014-2015 Avrupa Ligi sezonunda, 16,6 sayı, 10,7 ribaunt ve 25,7 verimlilik puanı ortalamaları ile öne çıkmış, bu performansıyla en iyi 5’e seçilmiş ve ribaunt kralı olmuştu.

Avrupa’daki başarılı performansının ardından Marjanovic, 2015 yazında NBA’e adım atmıştı. NBA kariyerinde San Antonio Spurs, Detroit Pistons, Los Angeles Clippers, Philadelphia 76ers, Dallas Mavericks ve Houston Rockets formalarını giymişti. NBA normal sezonlarında 331 maça çıkan Marjanovic, ortalama 5,5 sayı ve 3,6 ribaunt ile oynamıştı. 

Sırbistan Milli Takımı’nda da uzun süre görev alan Marjanovic, 2017 Avrupa Şampiyonası’nda Sırbistan formasıyla gümüş madalya kazanmıştı.