Genel

Felemenkçe Türkiye’de yaygın hale geldi

Müşteri deneyimi yönetimi alanında çalışmak isteyen adaylar arasında dil bilenlerin önemi gün geçtikçe artıyor.

Abone Ol

Çalışanlara sunduğu imkanlar nedeniyle ve gelecekte de popülerliğini koruyacağı düşünülen bu alanda iş arayan çalışanlardan yabancı dil bilenler ise avantajlı hale geliyor.  Müşteri deneyimi yönetimi ve bilgi teknolojileri alanlarında hizmet veren iş süreçleri dış kaynak firması Tempo BPO’nun Büyümeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Özkale, sektörde son aylarda Felemekçe bilen çalışan arayışındaki yükselişe dikkat çekiyor.

Felemenkçe bilenler daha avantajlı

Türkiye’de Felemenkçe dilinin yaygın olmasının sebebi son dönemlerde tersine göçün artması. 1964 yılında başlayan işçi göçüyle Hollanda’ya giden ve oraya yerleşen çalışanların çocukları Hollanda’da eğitim aldı. Ana dili Felemenkçe olan bu yeni nesil artık Türkiye’de yaşamak istiyor ve ülkelerine geri dönüyorlar. Bu tersine göçün etkisi ile ana dili Felemenkçe olan kalifiye personeli Türkiye’de kolaylıkla bulabiliyoruz. Ayrıca Felemenkçe, Hollanda ve Belçika'da konuşulan resmi dillerden biri. Bu ülkeler Avrupa'nın ekonomik olarak güçlü ülkeleri arasında yer alıyor ve müşteri deneyimi yönetimine çok önem veriyorlar.

Yükselen ekonomilere sahip ülkelerin dillerine olan talep de artarken. Örneğin, Çince, Arapça ve Rusça gibi dillerdeki talep giderek yükseliyor. Çünkü bu dillerin konuşulduğu ülkelerin ekonomik etkisi büyüyor.