Dünya

Fed yetkililerinden faiz mesajı!

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Ohio'da düzenlenen bir etkinlikte, enflasyonda daha fazla ilerlemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, salı günü Columbus, Ohio'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ekonomi beklendiği gibi gelişirse politika yapıcıların muhtemelen yılın sonlarında faiz oranlarını düşürme konusunda güven kazanacağını ancak acele etmeye gerek görmediğini kaydetti. 

Enflasyonun sürdürülebilir ve zamanlı bir şekilde yüzde 2'ye geri döndüğüne dair yeterli kanıt olmadan, faiz oranlarını çok erken ya da hızlı bir şekilde düşürmenin hata olduğunu vurgulayan Mester, "Ekonomi beklendiği gibi gelişirse, bu güveni bu yılın sonlarında kazanacağımızı ve o zaman faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğimizi düşünüyorum" diye belirtti. 

Öte yandan,  Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru soğuduğuna dair daha fazla kanıt görmek istediklerini söyleyen Mester, borçlanma maliyetlerinin çok erken düşürülmemesine ilişkin uyarılarda bulundu.

“Yüzde 2 hedefimize geri dönme yolundayız”

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ise aynı etkinlikte yaptığı konuşmada, enflasyonda kaydedilen önemli iyileşmeyi kutladı.

Daha fazla ilerlemeye ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Kashkari, "Henüz o noktaya gelmedik ama enflasyon konusunda çok ilerleme kaydettik" dedi.

Bununla birlikte, "Yaşadıklarımıza devam edeceğimizi düşünürsek yüzde 2 hedefimize geri dönme yolundayız" diyen Kashkari, pazartesi günkü makalesinde, Fed yetkililerinin faiz oranlarını düşürmeden önce gelen verileri değerlendirmek için zamanları olduğunu ekledi.