Haber Merkezi - ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, CBS televizyonunda yayınlanan "60 Dakika" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonu zaman için yüzde 2'ye döndürmeye kararlı olduklarını vurgulayan Powell, faiz indirimi için yüzde 2'ye ulaşmayı beklemeyeceklerini tekrarladı.

Rusya, nükleer santral saldırılarına karşı Avrupa'yı uyardı Rusya, nükleer santral saldırılarına karşı Avrupa'yı uyardı

Fed Başkanı, şu anda aktif olarak faiz oranlarını düşürmeyi düşündüklerini, enflasyonun yüzde 2'de olmadığını ancak aşağı yönlü olmasının kendilerini rahatlattığını kaydetti. 

Öte yandan, faiz indiriminin gerçekleşmesini sağlamak için Fed'in araçlarını kullanmaya odaklandıklarını söyleyen Powell, kısıtlayıcı para politikasını tersine çevirmeye başlamak için zamanı seçmenin bunun bir parçası olduğunu ekledi.

Faiz indirimlerine başlama konusunda 'doğru zamanı' seçmeye çalıştıklarını ifade eden Powell, enflasyonun yüzde 2'ye düşeceğinden daha fazla emin olmak istediklerini belirtti.

Bununla birlikte, Fed Başkanı, dikkatli hareket edeceklerine işaret ederek, "Komitenin yedi hafta sonra yapılacak mart toplantısında bu güven seviyesine ulaşmasının pek mümkün olmadığını düşünüyorum" dedi.

"ABD sürdürülemez bir mali yolda"

Uzun vadede ABD'nin sürdürülemez bir mali yolda olduğunun altını çizen Powell, bunun borcun ekonomiden daha hızlı büyüdüğü anlamına geldiğini aktardı.

Ayrıca, mali açıdan sürdürülebilirliğe öncelik vermenin zamanın geldiğinin oldukça geniş çapta anlaşıldığını düşünen Powell, bunun ne kadar erken olursa o kadar iyi olacağına dikkat çekti. 

Editör: Haber Merkezi