Kültür-Sanat

Fazıl Say’ın Norveç konserine boykot çağrısında bulunuldu

Piyanist Fazıl Say’ın 19 Kasım’da Norveç’in başkenti Oslo’da vereceği konsere müzisyen Ole Bøhn Filistin-İsrail savaşı üzerine söylemleri nedeniyle boykot çağrısında bulundu.

Abone Ol

Haber Merkezi - Fazıl Say'ın 19 Kasım'da Norveç'in başkenti Oslo'da vereceği konser boykot çağrılarına neden oldu. Filistin-İsrail savaşı hakkındaki paylaşımları nedeniyle İsviçre'de vereceği konser de iptal edilen Say, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla boykot çağrısını eleştirdi. Paylaşımında kendisi için ‘Ne politikacı ne asker, sadece müzisyen’ diyen Say boykot çağrısında bulunan Norveçli müzisyen Ole Bøhn'a tepki gösterdi. Açıklamasında “Hamas’ın bir terör örgütü değil özgürlük savaşçısı olduğunu söyleyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın yanında yer aldığı ve Hamas’a yönelik açıklaması nedeniyle Say’ın İsviçre’deki konserleri iptal edildi. İnsanlardan Fazıl Say’ın Oslo’daki konserini boykot etmelerini istiyorum" diyen Bøhn'a tepki gösteren Say şunları kaydetti: 

"Oslo’da bir müzisyen benim konserimi boykot etme çağrısında bulunmuş. Konser 19 Kasım’da Oslo Operası’nda. Sebep? Barıştan yana olmam herhalde… Programda Bach’ın ‘Goldberg Çeşitlemeleri’ eseri var. Yani bu arkadaş bir yandan Bach’ı da boykot ediyor. Tebrik ederim kendisini!

*Düşünsün; 24 bin ton bomba Oslo’ya düşse, binlerce suçsuz sivil insan ölse? Haritayı ters çevirsin. Hayatında bir kere olsun kendini Ortadoğu’da doğmuş bir çocuğun yerine koysun! Bir kere! Ve bazı müzik blog yazarları da onun gönderisini alıntılamış, haber yapmış. Bu artık anlamamak değil, anlamayı istememek! Hakaret bu bana, barış için hür ruhlar için yıllardır onca deneyimime, bedel ödememe. Ne sancılı coğrafyada doğmuşuz… Yazmıştım… Malum, barıştan yana olanların işi zor."