Ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medya aracılığıyla, dün yeniden Fenerbahçe başkanı seçilen Ali Koç'a yönelik eleştirilerde bulundu. Piyanist Say, sözlerine Fenerbahçeli olduğunu belirterek başladı.  Ali Koç'u tebrik eden ve Koç'un aileden zengin olduğunu söyleyen Say, "Türkiye gibi yoksul bir ülkede yüz milyonlarca doları futbola yatırıyor. Nerdeyse tüm holding birimlerini de işe koşuyor, paralar paralar, anlayamayacağımız rakamlar, yine de 6 yıl başarısız oluyor. O parayla kültür devrimi olurdu" dedi.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları Paris 2024 Paralimpik Oyunları

"Altı yılda bir şampiyonluk alamadı"

Öte yandan, altı yıl boyunca bir şampiyonluk dahi alınamadığını anımsatan Say, şu ifadeleri kullandı: 

"Orkestralar, festivaller, bienaller kurulurdu, eserler üretilirdi, eğitimde neler yapılırdı Anadoluda, -bu zor durumdaki ülkede- o para o vasat futbolculara verileceğine, üşke kültürel şahlanırdı, sadece kültür de değil, ilim bilim..Yatırım.. 6 yılda 1 şampiyonluk alamadı, suçlu hep ya Federasyon, ya Galatasaray ya da öteki filan. Suudi Arabistan suçlu."

Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurulu, dün yapılan başkanlık seçimiyle sona erdi. Ali Koç 16 bin 464 alarak üçüncü defa başkan seçilirken, Aziz Yıldırım ise 10 bin 483 oy aldı.

Muhabir: Kağan Karacehennem