Güncel

Fatih'teki kadın cinayetlerine yayın yasağı!

İstanbul'da bir şüpheli, iki kadını öldürdükten sonra intihar etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yayın yasağı getirildi.

Abone Ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fatih'te, S.Ç'nin Eyüpsultan ilçesindeki evinde A.H'yi, surlarda ise İ.U'yu öldürdükten sonra, surlarda intihar etmesi olayına ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğine yazı yazarak yayın yasağı kararı alınmasını talep etti.

Soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı kararı alınması istenen yazıda, konuyla ilgili internet ortamında yer alan haberlere erişimin engellenmesi kararı verilmesi de talep edildi.

Talebi değerlendiren hakimlik, Basın Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı verilmesine, konuyla ilgili internet ortamındaki haberlerin içeriklerinin çıkarılmasına ve erişim engeli kararı alınmasına karar verdi.

Hakimlik, kararın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına gönderilmesine ve en geç 4 saat içinde yerine getirilmesine hükmetti.