Politika

Fatih Erbakan: Gündemimizde bir partiyle birleşme yok

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, erken seçim çağrısını yineleyerek Türkiye'de siyaset sahnesinde değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı.

Abone Ol

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Giresun’da basın mensupları ile bir araya geldi. Halkın en önemli gündeminin geçim derdi ve yoksulluk olduğunu belirten Erbakan, mevcut yönetimin bu sorunları çözmekten çok uzak olduğunu söyledi. Erbakan, erken seçim çağrısını yenileyerek, ''Türkiye’nin bir erken seçimi gündemine alması ve 2025 yılının sonu veya 2026 yılının ilkbaharında bir erken seçimle mutlaka siyasette bir değişikliğin gerçekleşmesi lazım'' diye konuştu.

''Biz güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz''

Yeniden Refah Partisi’nin ''güçlü bir siyasi aktör ve iktidar adayı'' olduğunu ifade eden Erbakan, “Tabi bizim Yeniden Refah Partisi olarak herhangi bir partiyle resmi olarak birleşme gibi bir gündemimiz yok. Biz Yeniden Refah Partisi olarak kendi partimiz, parti programımızla ve şehrimizle yolumuza tabii ki devam edeceğiz. Ancak orada belki Meclis’te grup oluşturmayı kastetmiş olabilirler. Yani Yeniden Refah Partisi'nin varlığını devam ettirerek Yeniden Refah Partisi'nin milletvekillerinin de içinde bir ortak grup oluşturulması noktasında bir ifade olabilir. Bununla ilgili de herhangi bir düşüncemiz şu ana kadar olmadığı tecrit değil, düşünceler veren arkadaşlarımız oluyor. Ancak biz şu anda böyle bir şey yaparız veya yapacağız deme noktasında değildir. Ama diğer konu tabii ki Yeniden Refah Partimizin herhangi bir partiyle birleşme gibi bir durumu söz konusu değil” dedi.