Dünya

FAO: Sudan'daki gıda güvenliği durumu korkunç seviyelere çıktı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Sudan'daki gıda güvenliği durumunun son derece korkunç seviyelere yükseldiğini bildirdi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Sudan Temsilci Yardımcısı Adam Yao, Sudan'daki gıda güvenliği durumunun son derece korkunç seviyelere yükseldiğini açıkladı. 

BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak değerlendirmelerde bulunan Yao, "Sudan'daki gıda güvenliği durumu son derece korkunç ve endişe verici seviyelere yükseldi. Bu durum, acil ve toplu eyleme geçmemizi gerektiriyor" diye belirtti.

FAO Sudan Temsilci Yardımcısı Yao, Sudan'da 17,7 milyon kişinin akut gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğunu; Darfur, Hartum ve Kurdufan bölgelerinde şiddetli gıda güvensizliğinin yaşandığını vurguladı.

Bununla birlikte, Sudan'daki gıda krizinin, devam eden çatışmalar, artan şiddet, düşük tarımsal üretim, yüksek gıda fiyatları, iklim değişikliğinin etkileri ve yerinden edilme nedeniyle daha da kötüye gittiği bilgisini paylaşan Yao, Sudan halkının her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.