Haber Merkezi - Ankara'da açılan "Kıbrıs Gerçekleri" adlı özel serginin açılışına, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar katıldı. Sergide, Kıbrıs Barış Harekatı'na kadar, Kıbrıs Adası'da yaşananlar anlatılıyor.

Erdoğan'dan 'Gaziler Günü' mesajı Erdoğan'dan 'Gaziler Günü' mesajı

Açılışta konuşan Fahrettin Altın, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde yapıyor olmaktan büyük bir memnuniyet ve şeref duyduklarını söyledi. Kıbrıs gerçeklerini ulusal ve uluslararası kamuoyuna anlatmak için bu sergiyle birlikte birçok etkinliği yıl içerisinde hayata geçireceklerini söyleyen Altun, bu anlamda "Kıbrıs Gerçekleri" sergisinin ilk adım olduğunu da söyledi.Kıbrıs gerçekleri denildiğinde tarihsel olarak meselenin iki boyutu olduğunu dile getiren Altun, "Bir, yaşanan mezalim var. İki, bu yaşanan mezalim karşısında Kıbrıs Türkü'nün şanlı, mağrur direnişi var." dedi.

Z J F8Cg Eik G A Do R E Pk6K2G

Altun sergide, bu tarihsel arka planın yanında ulusal ve uluslararası medyada Kıbrıs gerçeklerinin nasıl yansıdığını ve Kıbrıs Türkü'ne yapılan zulmün ulusal ve uluslararası medyada nasıl belgelendiğinin görülebileceğini de söyledi. Gazete kupürleri, dergi nüshaları, kitaplar ve diğer arşiv belgeleriyle sergiye kaynaklık eden en önemli tarihsel veriler, Kıbrıs'ta zulme uğrayan insanların tanıklıkları ve zalimlerin itirafları üzerinden gerçek Kıbrıs fotoğrafını verme imkanına sahip olduklarını ifade eden Altun, "Batılı statükonun önümüze koyduğu, birtakım yönlendirilmiş anlatılarla bize tariflediği Kıbrıs'ı değil, gerçek Türklüğün merkezinde olduğu Kıbrıs'ı biz burada anlatıyoruz. Elbette bu sergiyi yaparken şu ilkeyi şiar edindik, biz ne olursa olsun tarihimizde yaşanan acı gerçekleri hatırlamalıyız. Acı gerçekleri unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Zira Aliya İzetbegoviç'in söylediği gibi, 'Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Unutulan soykırım tekrarlanır'. Biz de bu anlamda Kıbrıs Türkü'ne yönelik etnik temizlik ve dışlanma çabalarını unutmuyoruz, unutturmamak için de elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde KKTC'nin, Kıbrıs Türkü'nün haklı tezlerini dünyaya anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi