Genel

Fadıl Şenyaşar, tahliye edildi: "Mücadelemiz devam edecek"

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018 yılında yaşanan ve dört kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin davada karar çıktı. Fadıl Şenyaşar, altı yıl dört ay sonra tahliye edildi.

Abone Ol

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki saldırıda babası ve iki kardeşi hayatını kaybeden tutuklu Fadıl Şenyaşar, bugün akşam saatlerinde tahliye edildi.

Cezaevinden çıkan Şenyaşar, "Annemin göz yaşı dökmesine neden olan hiç kimseye hakkımızı helal etmiyoruz. Mücadelemiz kaldığı yerden devam edecek. Bugüne kadar yanımızda olan herkese teşekkür ederiz" dedi.

Öte yandan, tutuklu bulunduğu Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nden 6 yıl 4 ay sonra tahliye edilen Şenyaşar'ı, annesi Emine Şenyaşar, ağabeyi, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ve çok sayıda kişi karşıladı.

Ne olmuştu?

Suruç'ta 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, seçim çalışmaları sebebiyle iş yerlerini ziyaret etmiş ve taraflar arasında çıkan kavgada Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler ağır yaralanmıştı.

AKP'li Yıldız'ın yakınları, hastanaye kaldırılan Şenyaşar ailesine saldırmış ve yeniden çıkan kavgada Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar ile milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmiş, 8 kişi yaralanmıştı.

Yaşanan olayın ardından Fadıl Şenyaşar, tutuklanmıştı.