Amerika Birleşik Devletleri mahkemesi, İstanbul'daki ölümlü trafik kazasının şüphelilerinden yazar Eylem Tok'un duruşmasına bugün devam ettirdi. 27 Haziran’a ertelenen dava sonucunda göre, yazar Eylem Tok'un tutukluluğunun devamına karar verdi.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, 2 Şubat günü yazar Eylem Tok'un oğlu 17 yaşındaki Timur Cihantimur lüks otomobiliyle Oğuz Murat Aci'ya çarparak ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Kazanın ardından Eylem Tok, oğlunu önce Mısır'a daha sonra ABD'ye kaçırmıştı. Soruşturma kapsamında haklarında kırmızı bülten çıkarılan Tok ve oğlu, 14 Haziran'da ABD'de gözaltına alındı. Tok ve Cihantimur, 15 Haziran'da tutuklanmıştı.

Alpargün Apartmanı davası | Müteahhide 865 yıl hapis! Alpargün Apartmanı davası | Müteahhide 865 yıl hapis!

Türkiye'nin iadesini istediği Eylem Tok ve Timur Cihantimur, tutukluluk hallerinin gözden geçirilmesi için bugün Boston kentinde mahkemeye çıkarıldı. 27 Haziran’a ertelenen dava sonucunda göre, Eylem Tok'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Anne Eylem Tok bu süre zarfında tutuklu kalacak, oğlu ise saat 21.00'da hakim karşısına çıkacak.

Editör: Deniz Ali Tatar