Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Aydın Didim Merkez Camisi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze namazı öğle vakti kılındı ve törene Türkiye'nin önde gelen isimleri katıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan gibi devlet yetkililerinin yanı sıra, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da törende yer aldı.

İstanbul'un 3 ilçesinde su kesintisi uygulanacak İstanbul'un 3 ilçesinde su kesintisi uygulanacak

Törene Eygi'nin ailesi, yakınları ve vatandaşların yanı sıra çok sayıda milletvekili ve siyasi parti temsilcisi katıldı. Cenaze namazı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç tarafından kıldırıldı.

Özgür Özel’den sitem

Cenaze töreni sırasında konuşmasına izin verilmeyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sitem etti. Özel, “Bir çift lafın çok yerde kıymeti olur efendim. Hem 'tarafsızım' deyip hem böyle işlerin içine girmek, din görevlilerini bu işe alet etmek hoş olmaz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kurtulmuş’un, “Benden farklı bir şey mi söyleyecektiniz?” şeklindeki sorusuna ise Özel, “Belki de onu ben takdir ederim” yanıtını verdi. Bu sırada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın “Hepimiz ortağız” dediği duyuldu.

Ayşenur Ezgi Eygi’nin kaybı, ülke genelinde büyük bir üzüntü yaratırken, cenaze töreni siyasiler ve vatandaşların geniş katılımıyla gerçekleşti.

Editör: Erva Gün