Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın'ın Didim ilçesinde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Eygi’nin naaşı Didim Devlet Hastanesi'nden alınıp Altınkum Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Baba evinde helallik alındıktan sonra yapılan duaların ardından cenaze Didim Merkez Camisi’ne götürüldü.

Aile, yakınlar ve Didim halkının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da cenaze törenine katıldı. Cenaze evinde toplanan kalabalık, "Kahrolsun İsrail" sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi. Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, öğle vakti Didim Merkez Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Kurtulmuş’tan taziye ziyareti 

AKP'li Birinci'den 'EYT' açıklaması: "Alınan pozisyon siyaseten doğruydu" AKP'li Birinci'den 'EYT' açıklaması: "Alınan pozisyon siyaseten doğruydu"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Eygi’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarete Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı. Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eygi’nin insanlık mücadelesine vurgu yaparak, “Ayşenur kızımızın Amerikan vatandaşı olmasına rağmen güçlü bir şekilde Amerikan makamları tarafından bile hesabı sorulmadı” dedi. Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyeti olarak bu olayın uluslararası mahkemelerde takipçisi olacaklarını belirterek, “Şehit edilen her bir Filistinlinin kanı ne kadar mukaddesse Ayşenur Eygi’nin kanı da o kadar mukaddestir” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş ayrıca, Eygi’nin Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivisti olduğunu ve bu hareketin mensubu olan Rachel Corrie’nin de benzer şekilde 2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürüldüğünü hatırlatarak, Filistin davasına destek veren tüm insanlara saygılarını sundu.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin katledilmesi

Filistin topraklarının işgaline karşı barışçıl gösterilere katılan Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmıştı. ABD vatandaşı da olan Eygi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Cenazesi, Türkiye’ye getirilerek memleketi Aydın’ın Didim ilçesinde toprağa verildi.

Editör: Erva Gün