Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, Aile ve Gençlik Fonu'nun çalışma usul ve esasları, fonun kaynakları ile fondan yapılacak kaynak aktarımları hakkında detaylar açıklandı. Buna göre Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı kurulan fonla; aile müessesinin güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması, gelişimleri ve girişimlerine destek sağlanması hedefleniyor.

Aile ve Gençlik Fonu Yönetim Kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olmak üzere toplamda beş kişiden oluşacak. Fondan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirlemeye yetkili olacak Yönetim Kurulu, ilgili mevzuat ile verilen diğer yetkileri kullanacak.

Fitch Ratings'ten Türkiye'ye yükseltme Fitch Ratings'ten Türkiye'ye yükseltme

mahinur

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, daha önce Aile ve Gençlik Fonu’nun başvuru şartlarını açıklamıştı. Evlilik kredisi için başvuruların 15 Şubat’ta başlayacağını söyleyen Göktaş, pilot bölge olarak deprem bölgesinin seçildiğini belirtmişti. Gençlerin hem evlilik hayallerine ve daha farklı projelerine destek olmayı amaçlayan proje,daha sonra  tüm Türkiye’ye yayılacak. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere, toplamda 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

Editör: Haber Merkezi