Cuma günü Almanya-İskoçya açılış mücadelesiyle başlayacak  ve 1 ay boyunca futbolseverleri ekran başına kitleyecek olan 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takımlar kadar turnuvaya en çok futbolcu gönderen kulüpler arasında da bir yarış yaşanıyor.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti

Milli takımlara en çok oyuncu gönderen takımlar sıralamasında ilk 2 sırayı 13'er temsilciyle dünya devleri Manchester City ve İnter takımları paylaşıyor.

Bu iki takımı 12'şer futbolcuyla PSG, Real Madrid ve Barcelona takip ederken,  Bayern Münih ve Leipzig 11, Arsenal ve Leverkusen 10, Liverpool ise 9 futbolcuyla ilk 10'a giren takım oldu.

Next Match Football Instagram Story-1

3 büyükler kaç oyuncuyu gönderdi?

Türk futbolununun 3 büyükleri olarak adlandırılan Fenerbahçe 7, Galatasaray ve Beşiktaş ise 4 futbolcuyla şampiyonada temsil edilecekler.

İşte 3 büyüklerin şampiyonaya gönderdiği futbolcular;

Fenerbahçe: Ferdi Kadıoğlu, Mert Müdür, İsmail Yüksek, İrfancan Kahveci, Samet Akaydın (Türkiye), Dusan Tadiç (Sırbistan), Sebastian Szymanski (Polonya).

Galatasaray: Abdülkerim Bardakçı, Kaan Ayhan, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu (Türkiye)

Beşiktaş: Mert Günok, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Türkiye) Ernest Muçi (Arnavutluk)

Editör: Hakan Şahin