İş Kanunu’nda değişikler planlanırken “esnek çalışma” modelinde dört ayrı formülün Kabine Toplantısı'nda görüşülmesi bekleniyor. 

Ekonomi gazetesinin edindiği bilgilere göre, bu kapsamda, “uzaktan çalışma, kısmi çalışma, değişken zamanlı çalışma ve akademik eğitim amaçlı çalışma” modelleri üzerinde duruluyor.

Çalışmaların “Uzaktan çalışma modeli, Kısmi çalışma modeli, Değişken zamanlı çalışma modeli ve Akademik eğitim amaçlı çalışma modeli” başlıkları üzerinden gidileceği belirtiliyor.

Opel yenilenen hafif ticari araç ailesi Türkiye genelinde roadshow'a çıktı Opel yenilenen hafif ticari araç ailesi Türkiye genelinde roadshow'a çıktı

Esnek çalışma modelinin çağın mesleklerine göre uyarlanacağı, her meslek grubunu kapsamayacağı ifade ediliyor. Burada İş Kanunu’nun günümüz şartlarına göre yeniden şekilleneceği belirtilirken, değişik formüllerin de değerlendirileceği dile getiriliyor.

Yeni dönemde 5 gün olan çalışma gününün 4 güne indirilmesinin şimdilik uzak bir ihtimal olduğu ancak çalışma saatlerinin kısabileceği vurgulanıyor.

Yapılacak değişiklikle temel amaçlardan birisi de gençlerin çalışma hayatına kazandırılarak, yurt dışına gitme gibi planlarının önüne geçilmesi.

Muhabir: Nihal Alp