Dünya

Eski NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, MSC başkanı olacak

Münih Güvenlik Konferansı (MSC) Şubat 2025'te 61. kez düzenlenecek. MSC'den yapılan açıklamada, 2025'te eski NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in MSC başkanı olacağı bildirildi.

Abone Ol

Münih Güvenlik Konferansı'ndan (MSC) yapılan açıklamada, eski NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in MSC başkanı olacağı bildirildi.

Bununla birlikte, NATO Genel Sekreterliği görevinden ayrılan Stoltenberg'in, Şubat 2025'te Christoph Heusgen'in yerine MSC Başkanı olacağı kaydedildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Stoltenberg, şunları söyledi:

"MSC Başkanı olarak görev yapmak ve konferansın 'diyalog yoluyla barış' misyonuna katkıda bulunmak benim için büyük bir onurdur. Çatışmaların önlenmesi, diyalog ve uluslararası işbirliğinin teşvik edilmesi bakımından MSC kadar önemli çok az uluslararası platform var."

Jens Stoltenberg kimdir?

2014-2024 yılları arasında NATO Genel Sekreteri olarak görev yapan Stoltenberg, 1 Ekim'de görevini eski Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye devretmişti.

Eski NATO Genel Sekreteri, Norveç hükümetinde 10 yıllık Başbakanlık görevinin yanı sıra Enerji, Ekonomi ve Maliye Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştu.

Bununla birlikte, Stoltenberg, her yıl şubat ayında Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen MSC'de üst düzey siyasetçiler, savunma uzmanları ve askeri uzmanlar ile savunma sanayisi temsilcileri güvenlik politikası konularını ele alıyor.