Aşırı kira artışlarına yönelik kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırı kaldırıldı. Kararın kaldırılması sonrası kira tespit ve konut boşaltma davalarında artış kaydedildi. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Söke Ticaret Odasının 50. yılı etkinliğine katıldı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Söke Ticaret Odasının 50. yılı etkinliğine katıldı

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre emlakçı ve gayrimenkul uzmanları piyasanın dengelenmesi, ev sahiplerinin geçmiş enflasyon kayıplarını gidermesinin en az bir yıl süreceğini söylüyor. 

Kirasına son iki yıldır yüzde 50’lerde zam yapan kiracı Dilan K. de ev sahibiyle kavgalı. Bu yıl yasal sınırdan zam yapmak istese de ev sahibi, “Çık ben yerleşeceğim” diyor. Dilan K’nin “Mevzu kiraysa istediğiniz zammı konuşalım” teklifini de reddediyor. Çünkü yüzde 300 zam yapsa bile semtteki kiraları yakalayamayacağını biliyor.

Ev sahiplerinin eski kiracılarda, TÜİK tarafından ağustos ayı için açıklanan yüzde 65’lik zammı yetersiz bulduğunu söyleyen Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz bu durumu şöyle yorumluyor: 

“Beş yıl ve eski kiracılarda ne kadar zam yapılırsa yapılsın piyasaya göre ucuz kalıyor. Bu nedenle de adliyelerde şu an kira tespit davaları giderek artıyor.”

Editör: Ziya Burak Erol