Ankara'da 3 modern itfaiye istasyonu açılacak Ankara'da 3 modern itfaiye istasyonu açılacak

İSTANBUL (AA) - Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen "4. Kadim Şehir Erzurum Yöresel Günleri"nin açılışı yapıldı.

Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı'nda kurulan stantlarda Erzurum'a ait yöresel ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Vali Gül, "Hem kendimizi korumamız hem de kötülüklere 'dur' diyebilmek için Türkiye'nin güçlü olması lazım. Bunun en önemli yolu da birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi muhafaza etmek." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Gazze ve Filistin’de yaşananlardan dolayı üzüntülü olduklarını söyledi.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise yüreklerin sızladığı günler yaşandığını, İsrail'in mazlum Filistin’e karşı tüm gücüyle saldırdığını kaydetti.

Dursun, "Erzurum hiçbir zaman zalimin yanında saf tutmamıştır. Hep mazlumun yanında saf tutmuştur. Bu, Türk milleti için her zaman böyledir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, çok ciddi bir diplomasiyle bu süreçlerde inisiyatif almaya çalışan bir liderdir." ifadelerini kullandı.

Açılışa, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İmdat Kamacı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik yarın sona erecek.

Kaynak: aa