Politika

Erkan Baş'tan 9. Yargı Paketi eleştirisi: Sekizinden ne hayır gördük ki dokuzuncusundan görelim

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te 9. Yargı Paketi'ne ilişkin yaptığı konuşmada, "8 tane yargı paketi açıklanmış. 'Hukukun Üstünlüğü Endeksi' var malumunuz, Türkiye 142 ülke arasında 117'nci. Bu ülkenin seçilmiş milletvekili, Anayasa Mahkemesinin açıkça ihlal kararına rağmen hala esir tutuluyorsa bu ülkede neyi tartışacağız?" diye sordu.

Abone Ol

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, 9. Yargı Paketi'ne ilişkin yaptığı açıklamada, "Daha önce sekizinden ne hayır gördük ki dokuzuncusundan bir hayır görelim" ifadesini kullandı. 

Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Daha önce sekizinden ne hayır gördük ki dokuzuncusundan bir hayır görelim" diyen Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"8 tane yargı paketi açıklanmış. 'Hukukun Üstünlüğü Endeksi' var malumunuz, Türkiye 142 ülke arasında 117'nci. Bu ülkenin seçilmiş milletvekili, Anayasa Mahkemesinin açıkça ihlal kararına rağmen hala esir tutuluyorsa bu ülkede neyi tartışacağız?"

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı enflasyon oranıyla ilgili de konuşan Baş, "Herhangi bir çarşıda, pazarda TÜİK'in açıkladığı rakamlara inanan bir yurttaş bulamadım" dedi.