Haber Merkezi - Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi ve Ders101 Eğitim Platformu, yeni bir seminer için işbirliği yapıyor. “Antropoloji: Kendine Mesafe, Öteki’ne Yakınlık” başlıklı altı haftalık seminer programının da kayıtları başladı. 11 Kasım- 16 Aralık tarihleri arasında  düzenşlenecek seminer, her Cumartesi saat 11:00-13:00 arasında gerçekleşecek.

Giresun'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi Giresun'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

unnamed

  
Sözcük anlamı “insanbilim” olan antropoloji, insan toplumlarının ve kültürlerinin karşılaştırmalı incelemesi olarak tanımlanabilir. İnsanı “biyo-kültürel varlık” olarak göreli, karşılaştırmalı, bütüncü yaklaşımla ele alan antropologlar, farklı toplum ve kültürleri hem biyolojik hem de kültürel çerçevede çözümlemeye, anlamaya ve açıklamaya çalışırlar. Bunu yaparken insan çeşitliliğini sergilemek kadar kendi insanî ve toplumsal varlığımızın kültürel bir eleştirisini de hedefler. Bu çerçevede antropoloji; bize uzak ve yabancı olanı, yakın ve aşina kılma; bize aşina ve yakın olanı da belli bir mesafe ya da uzaklıktan ele alıp eleştirel çözümlemeye uğratma girişimidir.

Antropoloji;  insanı “insan olma”nın farklı, çeşitli ve alternatif yollarına ilişkin farkındalık içine sokar. Dolayısıyla insan türüne zaman içinde (tarihsel) ve dünyanın her yerinde karşımıza çıkan çeşitliliğiyle (coğrafik) ilgi, antropolojiyi bir çalışma disiplini olarak ayırt eder.
“Antropoloji: Kendine Mesafe, Öteki’ne Yakınlık” seminer programında, antropoloji hakkında genel bilgilendirmeler ile bugünün kaotik-distopik dünyasında daha iyi bir gelecek ümidini hâlâ diri tutmak adına antropolojiden ne gibi katkılar sağlanabileceği irdelenecektir.
 

Editör: Deniz Ali Tatar