ERİMTAN ‘Müzede Müzik Salı Konserleri’ devam ediyor
Doğan BULGUN
Rusya'dan usta eller: Kseniia Prostitova piyano resitali
ANADOLU kültür kalıtından seçkin eserlerle, oda müziği konserlerini aynı çatı atında buluşturan ERİMTAN Arkeoloji ve Sanat Müzesi 4. sezonunda “Müzede Müzik Salı Konserleri”ni sürdürüyor. Ocak ayının ilk sanatçısı piyanist Kseniia Protitova.
Program şöyle:
Oleg Prostitov (Ankara'da ilk kez)
Piyano Sonatı, No. 1 Amadeus
Fantasy For Piano, I. Prelude, II. March, III. Procession
Sayan Exercise For Piano
Franz Liszt - Hungarian Rhapsody No. 12
Frederic Chopin
Etude Op. 25, No. 1 La bemol Majör "Aeolian Harp"
Etude Op. 10, No. 5 in Sol bemol Majör “Black Key”
Etude Op. 25, No. 2 in Fa minör "The Bees"
Sergei Rachmaninov
Etude-Tableaux Op.33, No.6, Mi bemol minor
Etude-Tableaux Op.39, No.9 in Re majör
Tarih: 08 Ocak 2019 Salı, Saat: 20.30, Yer : Erimtan Müzesi Konser Salonu (Kale Mahallesi, Gözcü Sokak, No: 10 ALTINDAĞ / Ankara)
KSENİİA PROTİTOVA, 1989 yılında Rusya’nın Krasnoyarsk şehrinde doğdu. Babası besteci Oleg Prostitov’dan aldığı eğitim ile 4 yaşında piyano çalmaya başladı.
2005 yılında Sibirya’da Uluslararası Piyano yarışmasını kazandı.
2006 yılında, Krasnoyarsk Devlet Müzik ve Tiyatro Akademisi’nden mezun oldu.
2006-2007 yıllarında Moskova Devlet Konservatuarı’nda Profesör Sergei Dorensky’nin özel öğrencisi olarak kendini geliştirdi.
2005-2011 yılları arasında Yaroslavl Devlet Filarmoni Orkestrası’nda çalıştı.
2011-2014 yılları arasında Petersburg Kültür ve Sanat Devlet Üniversitesi’nde piyano öğretmeni olarak görev yaptı.
Profesyonel kariyeri boyunca Rusya’nı birçok şehrinde A. Katz, I. Spiller, V. Gergiev, M. Annamamedov gibi önemli şefler ile birlikte yaklaşık 200 konser verdi.
2015 yılından itibaren Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.
Dinlenesi sonatlar: Jülide Yalçın & Elif Önal
“MÜZEDE Müzik Salı Konserleri”nin Ocak ayı ikinci etkinliğine Jülide Yalçın (Keman) ve Elif Önal (Piyano) konuk oluyor.
Program’da şu eserler seslendirilecek:
W.A. Mozart - Piyano-Keman Sonatı, No.18 K301, Sol majör.
Allegro con spirito, Allegro
E.Grieg - Keman -Piyano Sonatı No.3 op.45
Allegro molto ed appassionato
Allegretto espressivo alla romanza
Allegro animato
J.Brahms - Scherzo do minör
M.deFalla - Danse Espagnole La vida Espagnole
H.Wieniawski - Polonaise Brillante, Re majör
Tarih: 08 Ocak 2019 Salı, Saat: 20.30, Yer : Erimtan Müzesi Konser Salonu (Kale Mahallesi, Gözcü Sokak, No: 10 ALTINDAĞ / Ankara)
JÜLİDE YALÇIN, Ankara’da doğdu. ilk keman çalışmalarına 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Murat Tamer ile başladı. H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvar’ı tarafından kültürel işbirliği çerçevesince bir yıllığına Lyon National De Musique Konservatuvarı’na gönderildi. 1990 yılında sınıf atlayarak H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Devresi’nden başarı ile mezun oldu.
Eğitimini, Bilkent Üniversitesi Müzik Ve Sahne Sanatları’nda devlet sanatçısı Prof. Suna Kan ile sürdürdü. 1992 yılında yüksek lisans diplomasını aldı. 1992-1996 yılları arasında Fulbright Bursu ile gittiği New England Conservatory Of Music, Longy School Of Music’de; graduate (sanatta yeterlik) ve artist solo keman diploma’larını tamamladı.
Aldığı ödüller arasında, fransa: “lyon national de musique” keman yarışmasında birincilik; amerika: “who’s who among students in american universities” ve “the shoreline alliance” oda müziği yarışmasında keman-piyano ikilisi olarak “honorary mention” ödülleri sayılabilir.
Katıldığı festivaller içerisinde yellow barn music festivali (vermont,1994) ile tanglewood music festivali,(renee rapaporte bursu ile,lenox, ny 1996) bulunur. tanglewood music festival’inde yo-yo ma, leon fleısher, seiji ozawa, bernard haıtınk, michael tilson thomas, gilbert kalısh, reinbert de leeuw, yehudi wyner, julliard string quartet (yaylı çalgılar dörtlüsü) ile birlikte çalışıp konserler verdi. györgy lıgetı, herman weıss, theo loevendie, gibi bestecilerle çalıştı ve onların eserlerini yorumladı.
Kurucusu olduğu ‘Hitit Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ile bugüne kadar Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Cumhuriyetimiz’ in 75’inci yıl dönümü’ kutlamaları çerçevesince yurt dışında 39 ülkede, Kültür Bakanlığı, Güzel Sanatlar Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Osmanlı’nın 700. Yıl Dönümü’ etkinlikleri çerçevesince yurt içinde konserler verdi. Keman - piyano ikilisi olarak Yeşim Gökalp İle “Kırsaldan Ezgiler” CD kaydı yaptı. Solist olarak, Cumhurbaşkanlığı, İstanbul, İzmir , Çukurova, Bursa, Antalya, Eskişehir, Brampton (Kanada) Senfoni Orkestraları ve Ankara, Amerika, İstanbul, İzmir, İsviçre, İsrail, Eskişehir, Kanada’da konserler verdi. Ayrıca D-Marin (2008-Turgutreis), İstanbul (2009) Klasik Müzik Festivalleri’nde de yer aldı.
Resital ve solist olarak konserlerine devam eden yalçın, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda konzertmaister görevine devam etmektedir.
ELİF ÖNAL, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans programlarından Prof. Tuvana Alton’un öğrencisi olarak mezun oldu. Sanatta Yeterlik çalışmalarını Bilkent Üniversitesi’nde tamamladı. Ustalık sınıflarında Leontina Margulis, Frank Braley, Gülsin Onay, Hüseyin Sermet, Viyana’da Roland Batik ve Salzburg Mozarteum’da Christopher Lieske ile çalıştı.
ANAÇEV Piyano Yarışması’nda Adnan Saygun’un Op.15 Sonatina eseri ile “En İyi Türk Eseri Yorumcusu” ödülünü aldı. Kuruculuğunu ve üyeliğini yaptığı Bilkent Su Trio Oda Müziği Grubu ile Andante Klasik Müzik Dergisi tarafından “2011 Donizetti Ödülleri - Yılın Klasik Müzik Topluluğu” ödülüne layık görüldü. Türkiye'nin önemli konser salonlarında ve festivallerinde, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Avusturya’da resitaller ve oda müziği konserleri; Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Birçok günümüz Türk bestecisinin solo piyano ve oda müziği eserlerinin ve Adnan Saygun’un solo piyano için Op.2 Süit’inin dünyada ilk seslendirilişlerini yaptı. Elif Önal halen solo ve oda müziği alanında konser çalışmalarını sürdürmekte ve öğretmenlik görevine devam ediyor.
Amatör korolardan duyurular
ANKARA’NIN amatör müzik korolarından peş peşe konser haberleri geliyor. İki koro ile ilgili haberi paylaşıyoruz:
06 OCAK 2019 PAZAR, SAAT: 19.30
ENGÜRÜ Türk Müziği Derneği “Terennüm Klasik Türk Müziği Topluluğu”nun “Bestekârlarımız ve Makamlarımız-3” adlı konseri Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fârâbi Salonu’nda gerçekleşecek. Konser ses sanatçısı ve şef Vedat Kaptan Yurdakul yönetiminde gerçekleşecek.
10 OCAK 2019 PERŞEMBE, SAAT: 19.30
Kayseri İli Yardım Derneği Türk Müziği Korosu “2019 Yeni Yıl Konseri”ni Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezi M Salonu’nda verecek. Koronun 29. Dönem konserini ses sanatçısı ve şef Vedat Kaptan Yurdakul yönetecek. Her iki konserin sunum kürsüsünde ise Faruk Cenap Erdoğan olacak.