Güncel

Erdoğan'ın sesini taklit eden kişi Hacı Sabancı'yı da aramış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini taklit ederek SPK Başkanı dahil birçok kişiden para isteyen ve 17 Ağustos'ta tutuklanan Fatih Emre Hülagü'nün soruşturmasında dair detaylara ulaşıldı.

Abone Ol

Haber Merkezi - HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Metin Hülagü’nün oğlu Fatih Emre Hülagü (25) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini taklit ederek aralarında SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Densa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Sabancı dahil olmak üzere birçok kişiyi aradı. 17 Ağustos'ta tutuklanan Hülagü'nün soruşturması İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmeye devam ediyor. Soruşturma kapsamında SPK Başkanı Gönül ile Hacı Sabancı'nın da ifadelerine başvuruldu. 

Gökçe, soruşturmanın detaylarını şu şekilde aktardı:

"Sözde Suriye operasyonu için para istedi"

Mağdur sıfatı ile 2 Ekim’de ifadesi alınan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) İbrahim Ömer Gönül, arayan kişinin kendisini ‘Taha’ olarak tanıttığını belirterek “Bana, Cumhurbaşkanımızın benim ile görüşmek istediğini iletti. Bana, Cumhurbaşkanımızın sesi ile ‘başvurular olduğunu CİMER’den şikâyet geldiği’ şeklinde ifade edildi” diye konuştu.

"Kripto deyince şaşırdım"
Gönül, ikinci kez arandığında ise Dr. Ali Taha Koç olduğunu düşündüğü kişi ile CİMER şikâyetleri ile ilgili uzun bir görüşme yaptıklarını söyledi. Gönül, aynı gün 3’üncü kez arandığını belirterek “Cumhurbaşkanımızın sesi ile bana ‘Ömer bir kripto işi var. Bunu Taha Bey ile görüşün halledin’ dedi. Taha Bey bana, yurtdışında bulunan bir yere kripto olarak para göndermemiz gerektiğini söyledi. Ben de kendisine ‘Olur, pazartesi Külliye’ye gelirim. Olayı size anlatırım’ dedim” dedi.

Ertesi gün saat 17.00 gibi bir kez daha arandığını anlatan SPK Başkanı Gönül “Arayan kişi bana, ‘Cumhurbaşkanımıza bağlıyorum’ dedi. Cumhurbaşkanımızın sesi ile bana ‘bugün saat 20:00’ye kadar Suriye'de bir operasyon için para gönderilmesi lazım. Bunu kripto ile gönderelim’ dedi. Ben ‘nasıl?’ diye sordum. Şaşırdım ve ‘böyle bir şeyin olmayacağını’ söyledim” ifadelerini kullandı.

"Aramızda görüşme gerçekleşmedi"

Densa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Sabancı (36) ifadesinde “13 Ağustos 2023 tarihinde 0531 614 52 XX numaralı hattan arandığım doğrudur. Bu aranma neticesinde bulunduğum yerde telefonum iyi çekmemesi sebebi ile aramızda bir görüşme gerçekleşmedi. Zaten herhangi bir görüşmede gerçeklemediği için kim olduğunu da bilmiyorum. Sonrasında şahsı engellemiş olabilirim” ifadelerini kullandı.