Dünya

Erdoğan'ı "Saddam Hüseyin"e benzeten İsrailli bakana Dışişleri'nden yanıt

İsrailli Bakanın Erdoğan'ı Saddam Hüseyin'e benzetmesine ilişkin Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu.

Abone Ol

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Nasıl Karabağ’a Libya’ya gittiysek oraya da gideriz” sözlerinin ardından, “Sonu Saddam Hüseyin gibi olabilir” paylaşımı yaptı.

Katz X hesabından yaptığı açıklamasında, Erdoğan'ı Irak'ın idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin'e benzeterek, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail Bakanının sözlerine cevap verdi.

Bakanlık, “Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz ” ifadelerini kullandı.

Rize'de yaptığı konuşmada Erdoğan, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları ve işgaline sert tepki göstererek, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" demişti.