Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

20 Temmuz'da Kıbrıs Türk halkına destek olmak için orada bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye, siyasi parti genel başkanları ve milletvekillerine teşekkür eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Özellikle muhalefetin Türkiye'yi yabancılara şikayet eden eski siyasetini terk etmeye başlamasını önemsiyoruz. Hatırlanacağı üzere sabık genel başkan döneminde CHP'nin dış politikada yaşadığı savrulmalar, siyasi rekabet kavramıyla açıklanamayacak boyutlara ulaşmıştı. Kimi CHP milletvekilleri Avrupa'da ülke ülke dolaşıp, PKK'nın Suriye'deki uzantılarının gönüllü avukatlığını yapıyorlardı. 15 Temmuz ihanetinin faillerini aklama görevini de yine CHP yönetimi üstlenmişti. Milletin bir gecede 252 evladını şehit vererek yazdığı milli irade destanına 'kontrollü darbe' yaftası vuranlar da bu kifayetsizlerden başkası değildi. Türkiye'ye ve Türk siyasetine yakışmayan bu tavrın değişim işaretleri göstermesini, muhalefetin normalleşmesi adına kayda değer buluyoruz. Lefkoşa'da sergilenen birlikteliğin, başta terörle mücadele olmak üzere milli meselelerde istikrarlı bir şekilde sürdürülmesini temenni ediyorum."

"Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarını tahsil edecek"

Ekonomide  sıkıntıların üstesinden gelindiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi;

"OVP'nin olumlu sonuçlarını görmeye başladık. Enflasyondaki en kötü tabloyu geride bıraktık. Enflasyon bundan sonra inşallah daha hissedilir biçimde düşecek. Aşırı kar hırsının şişirdiği fiyat balonu, kimi sektörlerde yavaş yavaş sönüyor. Fiyatlama davranışlarının tekrar piyasa gerçekleriyle uyumlu hale gelmeye başladığını görüyoruz. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere mutlaka indireceğiz.  Peki bunlar yeterli mi? Değil. Türkiye'nin kapasitesi bu oranların çok çok üzerinde olduğunu biliyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşları adaletli davrandığında bu notlar da hak ettiği seviyeye çıkacaktır. Milletimiz gönlünü ferah tutsun.  Her gün yeni bir vaatle arzı endam eden muhalefet, bize göre havanda su dövmektedir. Bunlar aynı riyakarlığa seçim döneminde de başvurdular. Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz sosyal güvenlik kurumuna olan birikmiş borçlarını ödesinler. Meydanlarda oy verene bedava traktör vereceğiz demek kolaydır. Zor olan, sözünün eri olmaktır, ahdine sadık kalmaktır. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığı, artık bunların tahsilini kaynağında yapacaktır. Bunu böyle bilesiniz."

Erdoğan emeklilere seslendi: Amacımız refahı kalıcı olarak artırmaktır

Emeklilere seslenen Erdoğan, şunları söyledi;

MHP Genel Başkanı Bahçeli, MYK ve MDK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi: (1) MHP Genel Başkanı Bahçeli, MYK ve MDK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi: (1)

"Cumhurbaşkanınız olarak yaşadığınız tüm sıkıntıların farkındayım. Serzenişlerinizi duyuyorum. Sorunlarınızı çözmek için tüm imkanları seferber ediyoruz. Bizim popülizm ile hayal tüccarlığı ile işimiz yok. Amacımız, ekonomimizi, enflasyonu körükleyecek kısır döngüye sokmadan insanlarımızın refahını kalıcı olarak arttırmaktır."

"Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın"

Sokak hayvanlarına ötanazi yolunu açan yasak teklifi üzerine konuşan Erdoğan, şunları söyledi;

"Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde, modern şehrinde göremeyeceğiniz bir sokak köpeği popülasyonu ile karşı karşıyayız. Maalesef bu sayı, her yıl asimetrik bir şekilde katlanarak artıyor. Üstelik bu başıboş köpekler, çocuklara, yetişkinlere, yaşlılara, başka hayvanlara, koyun sürülerine, keçilere saldırıyorlar. Trafik kazalarına sebep oluyorlar. Milletimiz bu sorunu çözmemizi istiyor. Çocuklarımız gönül rahatlığıyla okula gitmek, parkta oynamak istiyor. Bizim bu isteklere, ülkemizin dört bir yanından yükselen feryatlara tepkisiz, sessiz, bigane kalmamız düşünülemez. Daha önce de ifade ettim; hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın. Hele hele bölücü terör örgütünün beşikteki bebeği katletmesine, canlı bombaların şehirlerimizde masum sivilleri aramızdan almasına, Gazze'de şu anda sayısı 16 bini bulan masum çocuğun, sayısı 40 bini geçen masum insanın katledilmesine ses çıkarmayanlar, kalkıp da bize merhametten bahsetmesin. Bundan sonra esas önemli olan, sahiplenme sürecidir. Son bir haftadır ortalığı ayağa kaldıran sanatçılar, dernekler, medya mensupları başta olmak üzere, tüm hayvanseverlerden başıboş köpekleri sahiplenme kampanyamıza güçlü destek bekliyoruz. Burada sergilenen yüksek hassasiyetin çok daha fazlasını sahiplenme sürecinde de göreceğimize inanıyorum."

Editör: Nur Yıldız