Politika

Erdoğan'dan 'ilk dört madde' çıkışı: Cumhur İttifakı'nın böyle bir derdi yoktur

HÜDA PAR'ın Anayasa'nın 4'üncü maddesine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur İttifakı'nın böyle bir derdi yoktur. Biz mümkün olan en geniş mütabakatla yeni Anayasa sürecini yönetmek tarafındayız" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, enflasyon için 'biraz daha zaman' istedi.

Öte yandan, HÜDA PAR'ın Anayasa'nın 4'üncü maddesine ilişkin konuşan Erdoğan,  "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur." ifadelerini kullandı. 

Maksimalist yaklaşımların sürece zarar veriyor

Erdoğan, Anayasa tartışmalarına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Mevcut Anayasa'nın Türk demokrasisine yakışmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Maksimalist yaklaşımların sürece zarar verdiğini düşünüyoruz. Şiddeti teşvik etmediği hakarete varmadığı sürece katılmasak ya da doğru bulmasak dahi siyasette farklı fikirlere müsamaha ile yaklaşmak zorundayız.

Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur İttifakı'nın böyle bir derdi yoktur. Biz mümkün olan en geniş mütabakatla yeni Anayasa sürecini yönetmek tarafındayız."

"Milli gelirimiz tarihimizde ilk kez 1,1 trilyon doları aştı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milli gelirimiz tarihimizde ilk kez 1,1 trilyon doları aştı. Artık trilyonu konuşuyoruz, neredeydik, bakın şimdi neredeyiz. 2024 Türkiyesini 30-40 yıl öncesinin kalıplarına mahkum etmek ülkemize yapılacak çok büyük bir haksızlıktır. Dünya değişirken, ekonomide, üretimde, teknolojide yeni güç merkezleri ortaya çıkarken biz de kendimizi buna adapte etmek mecburiyetindeyiz.

Türkiye'nin dış politikada kendine yeni rotalar keşfetmesi tenkit edilecek değil takdir edilecek, övgüyle karşılanacak bir çabadır"

"İş birliğimizi tüm ülkelerle geliştirmeyi arzu ediyoruz"

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dünyanın en büyük 5 ekonomisinden 3'ünün bulunduğu Asya Pasifik ve Hint Okyanusu coğrafyasıyla işbirliğini güçlendirmemizden doğal bir şey olamaz.

Siyah beyaz, iki bloktan birinin tercih edilmek zorunda olduğu bir dünyada artık yaşamıyoruz. İşbirliğimizi tüm ülkelerle geliştirmeyi arzu ediyoruz.